27.2 C
Σάμος
23/07/2025
Σαμιακά

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι

Περιγραφή εικόνας

Επίσημα και πανηγυρικά εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας , με θεία Λειτουργία στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου προεξάρχοντας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου , παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Μετά την θ. Λειτουργία λιανεύθηκαν οι ιερές εικόνες ανά τις οδούς της πόλης . Αφού συναντήθηκαν οι πομπές των τριών ναών ( Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Οσίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου ) κατέληξαν στην κεντρική πλατεία , όπου μετά τη σχετική Δέηση ο Σεβασμιώτατος κ.κ Ευσέβιος ανέγνωσε την ειδική περικοπή από το Συνοδικό της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου με την οποία διακηρύσσεται και ομολογείται η Ορθόδοξη διδασκαλία για τις ιερές εικόνες και τους Αγίους.

Ακολούθησε ομιλία του στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ορθοδοξία είναι η μοναδική αλήθεια και όποιος απομακρύνεται από την παράδοση της Ορθοδοξίας απομακρύνεται από την αλήθεια που είναι ο Χριστός και η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού. Επεσήμανε δε ότι η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με την Ιστορία μας και όλες τις πτυχές της εθνικής και κοινωνικής ζωής μας. Γι αυτό και είναι φύλακας και φρουρός της ελληνικής συνείδησης. Κάλεσε όλους να αποκτήσουν βαθειά συναίσθηση της συμβολής της Ορθοδοξίας στη δόξα και το μεγαλείο του έθνους μας.

Στη συνέχεια ενώ ψαλλόταν το ψαλμικό « Τις Θεός μέγας…» και η φιλαρμονική παιάνιζε θριαμβευτικά , οι δεκάδες των νέων ύψωναν τις Εικόνες και τα Λάβαρα, υμνολογώντας και μ‘αυτό τον τρόπο τον ανεκτίμητο της Ορθοδοξίας θησαυρό.

Related posts

Από 11.00 έως 18.00 τα έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα αύριο, Τετάρτη 23 Ιουλίου, στον ιδιωτικό τομέα

admin

Σωτήρια επέμβαση Κυβερνήτη του ΠΝ: Έσωσε ηλικιωμένη από πνιγμό στη Σάμο

admin

Απίστευτο περιστατικό στη Σάμο – Παράνομοι εισερχόμενοι μετανάστες σταματούν την κυκλοφορία

admin

Εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας και η επέτειος χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Καρλόβασι στις 25 Ιουλίου

admin

Αεροδιακομιδή 79χρονου από Σάμο στην Αθήνα με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ

admin

23χρονος δικυκλιστής ελαφρά τραυματίας σε τροχαίο στον Παγώνδα

admin

Εβδομαδιαία Ποιμαντική Επίσκεψη του Μητροπολίτη σε Φούρνους και Ικαρία

admin

Το οδικό δίκτυο στις εκτός σχεδίου περιοχές – Παρόν και Μέλλον              

admin