12/11/2025
Σαμιακά

Συγχαρητήριο μήνυμα για τις επιτυχίες στο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Π. & Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου,κ. Αριστείδης Καλάργαλης, συγχαίρει θερμά τα σχολεία της περιφέρεια μας για τις επιτυχίες τους στο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής 2018.

Αναλυτικά η επιστολη :

Συγχαίρουμε θερμά το Δημοτικό σχολείο Θυμιανών Χίου που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Δημοτικό: Εποικισμός του Άρη» του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018. Η ομάδα του Δημοτικού σχολείου Θυμιανών με το όνομα «Space team», αποτελούμενη από 6 μαθητές, διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 82 ομάδες από ισάριθμα Δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές έφτιαξαν ένα διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει τους γήινους στον Άρη δημιουργώντας και το κατάλληλο γήινο περιβάλλον προκειμένου να επιβιώσουν.

Επίσης, συγχαίρουμε, για τη διάκρισή τους, την ομάδα του Δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου Σάμου με το όνομα «Ταξιδευτές» η οποία διαγωνίστηκε στην κατηγορία  «Δημοτικό: Εποικισμός του Άρη», τις ομάδες «SaMianS» (6η θέση) και «Μαρλάδες» του 2ου Γυμνασίου Σάμου που διαγωνίστηκαν στην κατηγορία  «Γυμνάσιο: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)», καθώς και την ομάδα «Cypher group» του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης που διαγωνίστηκε στην κατηγορία «Λύκειο: Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον WRO Hellas (http://wrohellas.gr) και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.

Κλείνοντας, εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας προς τους/τις συναδέλφους και τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου που στήριξαν αυτόν τον θεσμό και εκπροσώπησαν επάξια την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, λαμβάνοντας μέρος. Η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών μας σε τέτοιες διαγωνιστικές διοργανώσεις αποτελεί από μόνη της κέρδος καθώς γίνεται η αφορμή για συνάντηση μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Related posts

Νοσοκομείο Σάμου – δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας

admin

Στη «Travel Turkey Izmir 2025» το Επιμελητήριο Σάμου με δικό του περίπτερο

admin

Αποζημιώσεις τώρα ζητά ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος για τις καταστροφές από το χαλάζι

admin

«Γυμναστική για το μυαλό και την καρδιά» στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Κακοκαιρία στο Καρλόβασι: Ισχυρή χαλαζόπτωση

admin

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες στη Σάμο την Τρίτη

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο με σύγχρονους αγώνες»

admin

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin