16.6 C
Σάμος
26/03/2025
Σαμιακά

1ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής για το Βόρειο Αιγαίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη στις αίθουσες Α και Β του Τμήματος Γεωγραφίας.

Σύμφωνα με τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής της Π.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου, Τιμολέοντα Θεοφανέλλη, το 1οΜαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής για το Βόρειο Αιγαίο εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερης προσπάθειας «να φέρουμε τους μαθητές μας πιο κοντά στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και να τους παράσχουμε τα εφόδια, ώστε να τις χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Κυρίως όμως, αποσκοπεί στο να εμπνεύσει, να στηρίξει και να διαδώσει τη δημιουργική σκέψη των παιδιών.»

Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια αυτής της δράσης, οι μαθητές, οι οποίοι εργάζονται ως επί το πλείστον σε ομάδες, με την άμεση καθοδήγηση των καθηγητών της Πληροφορικής στο σχολείο τους ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν μια επιστημονική και μεθοδολογική προσέγγιση στην εκπόνηση μιας εργασίας. Επιλέγουν δηλαδή ένα θέμα που τους ενδιαφέρει και τους αφορά, μαθαίνουν να αναζητούν και να συνθέτουν πληροφορίες από διάφορα επιστημονικά πεδία, με βασικό άξονα την Πληροφορική και το Διαδίκτυο και τέλος παρουσιάζουν τις ιδέες και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν στο κοινό.

Επιπλέον, η δράση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Θα παρακολουθήσουν ομιλία και επίδειξη από καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θα βιώσουν και θα αποκτήσουν την εμπειρία συμμετοχής σε ένα επιστημονικό συνέδριο, πάντα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους.

«Εύχομαι και ελπίζω το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και το Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Χίου και Σάμου, να καταστεί ένας θεσμός στην εκπαιδευτική μας κοινότητα και να ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλα (ήδη επεξεργαζόμαστε την αίτηση για το 2019). Με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου θα εκδοθούν και τα πρακτικά των περιλήψεων με μορφή ISBN. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους πρόθυμα συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και ελπίζω να αποτελέσει μια όμορφη και επωφελής εμπειρία για τους μαθητές που θα παρουσιάσουν και τους γονείς που θα παρακολουθήσουν. Τα παιδιά έχουν πολλά να μας πουν… ας τα ακούσουμε!»

era-aegean.gr

Proteas Blu Resort

Related posts

Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου: Συγκίνηση και Υπερηφάνεια στη Σάμο

admin

25η Μαρτίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Σάμου

admin

Θέσεις εργασίας στο ξενοδοχείο “Fito Aqua Bleu Resort” στη Σάμο

admin

Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου: Από 26/3/2025, ένα ταξίδι στο Μοσχάτο

admin

“Αθλητισμός και Ζωή”: Η Σάμος ένωσε την αθλητική ψυχή και την Πυθαγόρεια γνώση

admin

Η Δομή φιλοξενίας στη Σάμο στα όρια της – Αύξηση αφίξεων

admin

Ο Βουλευτής Σάμου ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τη συστέγαση στρατιωτικού και πολιτικού νοσοκομείου

admin

Πυροσβεστικό Σώμα: Νέες Προσλήψεις για την Αντιπυρική Περίοδο

admin

Ποιες είναι οι 12 κενές θέσεις που ζητά το νοσοκομείο Σάμου;

admin