27/06/2026
Σαμιακά

Επιστολή Γ.Κυριαζή για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

epimelhthrio

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου,κ. Γιώργος Κυριαζής, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή,προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου και της Ικαρίας με τον Πειραιά την περίοδο του Πάσχα. Η επιστολή αναφέρει  :

Κύριε Υπουργέ,

Για ακόμα μια φορά βιώνουμε τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των νησιών μας. Με βάση τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν για την εβδομάδα μετά το  Πάσχα δηλαδή από 9 – 15 Απριλίου προβλέπονται μόνο 2 αναχωρήσεις πλοίων από Πειραιά για Ικαρία και Σάμο και μόνο μία για τους Φούρνους. Δεμένου μάλιστα ότι η μία αναχώρηση είναι το πρωί της  Τρίτης του Πάσχα 10/4 μετά δηλαδή από αργίες ουσιαστικά η μοναδική αναχώρηση που θα είναι αυτή τα παρασκευής 13/4.

Ουσιαστικά μετά το δρομολόγιο της Μεγάλης Πέμπτης 5/4 το επόμενο δρο0μολόγιο με το οποίο θα υπάρξει δυνατότητα εφοδιασμού των νησιών μας θα είναι 8 μέρες αργότερα!!!. Επίσης να σημειώσουμε και τη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων  και των επισκεπτών που θα προκαλέσει η ύπαρξη μόνο 2 δρομολογίων μια εβδομάδα αιχμής όπως είναι τη μετρά το Πάσχα.

Παρακαλούμε λοιπόν για τις άμεσες ενέργειες σας για την άρση του αποκλεισμού των νησιών μας με προγραμματισμό ενός επιπλέον ενδιάμεσου δρομολογίου.

Είμαστε στην διάθεσή σας,

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αλλαγή πλοίου στη Blue Star αφήνει εκπαιδευτικούς χωρίς καμπίνα στη γραμμή προς Καβάλα

Τοποθετήθηκαν απινιδωτές στα λιμάνια Ικαρίας και Φούρνων

Εγγραφές στη ΣΑΕΚ του Νοσοκομείου Σάμου για Βοηθούς Νοσηλευτικής

Συγκέντρωση υπογραφών για τις παιδικές χαρές του Βαθιού. Σύσκεψη γονέων ζητά άμεσες παρεμβάσεις

11 αταυτοποίητοι νεκροί επί χρόνια στα ψυγεία του Νοσοκομείου Σάμου

Η Λαϊκή Συσπείρωση απέχει από τη διαδικασία για τις ανεμογεννήτριες