25/06/2026
Σαμιακά

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την Τετάρτη 18 Απριλίου

ΠΛΟΙΑ ΔΕΜΕΝΑ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 18 Απριλίου, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ώρα έναρξη στις 6.00 το πρωί.

Η ΠΝΟ αντιδρά σε σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας («Διενέργεια μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ ελληνικών ηπειρωτικών λιμένων ή ελληνικών νησιωτικών λιμένων») που, όπως αναφέρει, δίνει το δικαίωμα σε πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων να έχουν την ελάχιστη στελέχωση (safe manning) πληρωμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης. «Με το σχέδιο υπουργικής Απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας ανοίγει η κερκόπορτα για την άλωση των ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ και προσθέτει ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις διαρκώς προωθούμενες νέες “ρυθμίσεις” και συνεχείς περικοπές»

 Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση απέχει από τη διαδικασία για τις ανεμογεννήτριες

Θανατηφόρο τροχαίο με μοτοσικλέτα στην περιοχή της Αρέθουσας στην Ικαρία

Στα 854 ευρώ το κόστος του ταξιδιού μετ’ επιστροφής για μια τετραμελή οικογένεια με αυτοκίνητο στη Σάμο

Λειτουργούν εξειδικευμένα ιατρεία για ΙΦΝΕ στο Νοσοκομείο Σάμου

Λαμπρός ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου

Έκτακτη, δια ζώσης συνεδρίαση για τις ανεμογεννήτριες και το Χωροταξικό των ΑΠΕ ζητάει η «ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο»