18.9 C
Σάμος
18/04/2025
Σαμιακά

Περηφάνια! Νεαροί Φουρνιώτες ύψωσαν την γαλανόλευκη στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς

Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς»η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, ύστερα από πρωτοβουλία τριών νεαρών απο τους Φούρνους Κορσεών, ύψωθηκε η γαλανόλευκη σημαία μας στο ψηλότερο σημείο. Για να την βλέπουν ΟΛΟΙ!
Οι νεαροί,οδηγήθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλιου στο σημείο, όπου στη συνέχεια με περηφάνια και τιμή τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα .

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Μπράβο στα παλικάρια μας !!

Related posts

Έναρξη του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2025 στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Απεργιακή Συγκέντρωση σε Σάμο και Ικαρία

admin

Μεταφορά Αγίου Φωτός σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Πάτμο το Μεγάλο Σάββατο

admin

Άγιο Φως: Η Σάμος δεν συμπεριλαμβάνεται στις προγραμματισμένες πτήσεις

admin

Απίστευτο στη Σάμο: Smartphone “νόμισε” ότι έγινε τροχαίο και κάλεσε το 112

admin

Καρλόβασι: Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή – Γκλοπ, μαχαίρια και φλόμπερ στα χέρια της αστυνομίας

admin

Πρόσκληση για Πασχαλινή συνάντηση του Μητροπολίτη Σάμου με τους Φοιτητές

admin

Σημαντική προσφορά του Ιωνικού Καρλοβάσου στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας “Η Μέλισσα”

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

admin