07/11/2025
Δήμος

Για δικαίωση κάνει λόγο η «Δράση» μετά την απόφαση του ΣτΕ

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Δράση Ενότητα Προοπτική με ανακοίνωσή της για την απόφαση του ΣτΕ περί ελεύθερης μετακίνησης μεταναστών που έχουν ζητήσει άσυλο εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Δείτε την ανακοίνωση της παράταξης για το θέμα:

Οι εξελίξεις στο θέμα της ελεύθερης μετακίνησης μεταναστών που έχουν ζητήσει άσυλο εντός Ελληνικής Επικράτειας και όχι υποχρεωτικής παραμονής, αναμονής εκδίκασης στα νησιά μας, μας δικαίωσαν με την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Σε αγαστή συνεργασία με δικηγόρους του νησιού μας και εμπλεκόμενους φορείς σε δελτίο τύπου μας από τον Οκτώβριο 2016 επιβεβαιώνεται και υπενθυμίζεται ότι είχαμε επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο της 30-09-2016 ότι είναι μη σύννομη μια τέτοια απόφαση του αρμόδιου υπουργείου και ότι ο δήμος πρέπει να προσφύγει δικαστικά κατά αυτής. Κάτι που δεν έγινε.

Το πέτυχαν όμως οι δικηγορικοί σύλλογοι των αδικημένων 5 νησιών ομόψυχα συνεργαζόμενοι πραγματικά για το καλό του τόπου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία αυτή.

Όπως απεδείχθη οι Ελληνικές αρχές έκριναν και καθορίζουν την τύχη των  νησιών μας έως τώρα.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την Εκπρόσωπο της  Κομισιόν χθες ότι δηλαδή «εναπόκειται στις ίδιες τις ελληνικές αρχές να αποτιμήσουν τις όποιες πιθανές επιπτώσεις της απόφασης αυτής» του ΣτΕ.

Παρά τις όποιες υπεκφυγές λοιπόν στο όνομα της λεγόμενης «συμφωνίας» που έτσι κι αλλιώς καταστρατηγείται από την γείτονα χώρα και  την άβουλη δημοτική αρχή, οι κάτοικοι των νησιών μας δικαιώθηκαν.

Related posts

Πρώτο βραβείο για τη Σάμο στα Greek Travel Awards 2025

admin

Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ελλείψεις στα σχολεία

admin

Μητσός: «Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματικό όργανο, να μιλάμε για τον τόπο μας»

admin

Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης: «Να στηριχθούν τα ΕΛΤΑ, όχι να παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα»

admin

Η ΑναΣΑ ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης για τα ΕΛΤΑ και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Παραίτηση Γεώργιου Καργιωτάκη από την παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τα 5 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020

admin

Πέντε χρόνια από τον φονικό σεισμό: Σχολεία σε κοντέινερ, ναοί κλειστοί, έργα σε εκκρεμότητα στη Δυτική Σάμο

admin

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Σάμου για την 28η Οκτωβρίου

admin