28/04/2026
Σαμιακά

Νέος περιορισμός κυκλοφορίας σε πρόσφυγες και μετανάστες

Μπορεί να χαρακτηρίστηκε ως ιδιαιτέρως θετική η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την  ελεύθερη μετακίνηση σε όλη την ελληνική επικράτεια των νεοαφιχθέντων αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη ως προς την απόφαση τού ΣτΕ αφού την περασμένη Παρασκευή 20 Απριλίου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο νέος περιορισμός κυκλοφορίας των προσφύγων και  των μεταναστών και στη Σάμο.

Σύμφωνα με την απόφαση του διευθυντή Άσυλου , στους αιτούντες διεθνή προστασία, οι οποίοι εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια μέσω των νησιών Λέσβου, Ρόδου, Σάμου,Λέρου και Χίου επιβάλλεται, λογού δημοσίου συμφέροντος, περιορισμός κυκλοφορίας τους στα νησιά, καθώς και για την καλύτερη και ταχύτερη αποτελεσματικότερη διαχείριση των αιτημάτων Διεθνούς προστασίας.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Λιμνιώνας Μαραθοκάμπου: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μετά από ολονύχτια μάχη με τους ανέμους

Κασπάροφ vs Deep Blue: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου τιμά την επέτειο της ιστορικής ήττας

Τριήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αιγαίου στη Σάμο με επαφές σε φορείς και υπηρεσίες

Βαρύ πένθος στον Μαραθόκαμπο Σάμου για τον χαμό της 30χρονης Κατερίνας, νοσηλεύτριας στο ΠΑΓΝΗ

Θέση υδρονομέα στον ΤΟΕΒ Κάμπου Σάμου: Aιτήσεις έως 30 Απριλίου

Η Ιωάννα Καραγιάννη τερμάτισε στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και ετοιμάζεται για τον ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»