23/05/2026
Σαμιακά

SOS απο τον “Κούρο” της Σάμου

Ο τουρισμός αυξάνεται, αλλά οι υπηρεσίες προς τους επισκέπτες μειώνονται.Τρανή απόδειξη η εγκατάλειψη των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων της Σάμου.

Λόγω έλλειψης κονδυλίων από το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν  ακόμη “ευπρεπιστεί”  οι εξωτερικοί Αρχαιολογικοί Χώροι, με αποτέλεσμα, οι τουρίστες που τους επισκέπτονται καθημερινά, να έρχονται σε επαφή έκτος από την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αλλά και με κάθε λογής χόρτα που βγάζει η ευλογημένη γη μας.

Ας μείνουμε στη πόλη της Σάμου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου στεγάζεται σε δύο κτίρια. Διαθέτει συλλογές όλων των εποχών, αλλά κυρίως της αρχαϊκής περιόδου. Και βέβαια ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα είναι ο κούρος, ο οποίος φημίζεται για το μέγεθός του, αφού φτάνει περίπου τα 5,5 μέτρα.Στην πρόσοψη αλλά και στην αυλή του Μουσείου η «πρασινάδα» είναι εκεί, να μας θυμίζει την αδιαφορία των υπευθύνων. (Εεεε καλοκαίριασε….)

Άξιο λόγου είναι ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμου, βρίσκεται μια ανάσα από το Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου. Θα μπορούσε κάλλιστα ο δήμος Σάμου σε επικοινωνία με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου, να βοηθήσει την κατάσταση και να διαθέσει έναν υπάλληλο για μια ώρα (δεν χρειάζεται περισσότερο) για την αποψίλωση του περιβάλλοντα χώρου.

Τι περιμένετε, να βγει ο Κούρος έξω και να μας φωνάξει ..ντροπή σας?

Το Samos 24, είναι πρόθυμο να προσφέρει εθελοντική εργασία στο χώρο.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» στις 13 Ιουνίου

Σύλληψη στο Βαθύ για κλοπή 2.800 ευρώ από σπίτι

Αντίδραση του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου μετά τον βανδαλισμό σε παραλιακή επιχείρηση

Οφθαλμολογικό ιατρείο «Διόραση»: Υψηλού επιπέδου φροντίδα όρασης στη Σάμο

Διεθνείς διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 12 μέλη ΔΕΠ στους κορυφαίους ερευνητές

Ολοκληρώθηκε το έργο Σύζευξης ΙΙ στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου