24/04/2026
Σαμιακά

2 χρυσά βραβεία σε κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και “καλύτερος επιδόρπιος” το Samos Νectar.

Mε δύο ΧΡΥΣΑ βραβεία και μία εξαιρετική τιμητική διάκριση στις αποσκευές τους επέστρεψαν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου από το Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης.

“Καλύτερος επιδόρπιος οίνος” χαρακτηρίστηκε το Samos Nectar εσοδείας 2015, δρέποντας και ένα ακόμη χρυσό βραβείο, ενώ με ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε και το Samos Anthemis, εσοδείας 2016!

797 συμμετοχές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα δοκίμασαν οι καταξιωμένοι κριτές του “22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης” που για μια ακόμη φορά διοργάνωσε άριστα η Ένωση Οινοποιών  Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη 12 οργανώσεων του κλάδου και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2022, γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, masters of wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, αξιολογούσαν τα υψηλής ποιότητας κρασιά που κάθε χρόνο συμμετέχουν στον έγκυρο και αυστηρών κριτηρίων διεθνή διαγωνισμό, υπό την εποπτεία του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη.

Για μία ακόμη χρονιά, τα εξαιρετικά παλαιωμένα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας αποσπώντας δύο χρυσά μετάλλια και μια ειδική διάκριση, πράγμα που αποδεικνύει την ποιοτική τους σταθερότητα.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Ε.Σ.Π.Ε.Ε. Σάμου στις εορταστικές εκδηλώσεις της 79 ΑΔΤΕ για τον Άγιο Γεώργιο

Εμπορικός Σύλλογος Σάμου: Πέντε χρόνια μετά τον σεισμό τα ετοιμόρροπα κτήρια απειλούν ανθρώπινες ζωές

Άγιος Γεώργιος: Διπλές εκδηλώσεις στη Σάμο για τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς

Σκυλάκι εγκλωβισμένο σε πηγάδι στα παλιά βυρσοδεψεία Καρλοβάσου εντόπισαν τρεις τουρίστριες

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: Απεργία και συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά σε Σάμο και Ικαρία

Ο σύλλογος «ΕυΠο» και ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου διοργανώνουν εσπερίδα για τον εμβολιασμό