14/09/2025
Σαμιακά

2 χρυσά βραβεία σε κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και “καλύτερος επιδόρπιος” το Samos Νectar.

Mε δύο ΧΡΥΣΑ βραβεία και μία εξαιρετική τιμητική διάκριση στις αποσκευές τους επέστρεψαν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου από το Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης.

“Καλύτερος επιδόρπιος οίνος” χαρακτηρίστηκε το Samos Nectar εσοδείας 2015, δρέποντας και ένα ακόμη χρυσό βραβείο, ενώ με ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε και το Samos Anthemis, εσοδείας 2016!

797 συμμετοχές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα δοκίμασαν οι καταξιωμένοι κριτές του “22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης” που για μια ακόμη φορά διοργάνωσε άριστα η Ένωση Οινοποιών  Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη 12 οργανώσεων του κλάδου και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2022, γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, masters of wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, αξιολογούσαν τα υψηλής ποιότητας κρασιά που κάθε χρόνο συμμετέχουν στον έγκυρο και αυστηρών κριτηρίων διεθνή διαγωνισμό, υπό την εποπτεία του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη.

Για μία ακόμη χρονιά, τα εξαιρετικά παλαιωμένα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας αποσπώντας δύο χρυσά μετάλλια και μια ειδική διάκριση, πράγμα που αποδεικνύει την ποιοτική τους σταθερότητα.

Related posts

Σάμος: Η σκληρή αλήθεια μέσα από τα μάτια των πολιτών

admin

Το «Ariadne» αντικαθιστά τα «Lefka Ori»

admin

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Όχι στα αργύρια του τουρισμού για το ΝΑΤΟ»

admin

Blue Star Myconos: Τα δρομολόγια από 15/9 έως 31/10

admin

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

admin

ΚΕΔ Σάμου: Πυρκαγιά σε υποσταθμό ρεύματος – Επεκτάθηκε στο ιατρείο της Δομής

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Καλή σχολική χρονιά» με ανοιχτά μέτωπα στην εκπαίδευση

admin

Νέο Κέντρο Λογοθεραπείας BlaBlaLand-Speech Lab στο Βαθύ Σάμου από την Εύα Μιχελή

admin

Αεροδρόμιο Σάμου επιβατική κίνηση : +10,5% στο εσωτερικό, -5,1% στο εξωτερικό τον Αύγουστο

admin