24.9 C
Σάμος
02/10/2025
Σαμιακά

Τουρισμός: 20.965 Τούρκοι επισκέπτες στη πύλη εισόδου στο Βαθύ της Σάμου

Αύξηση του τουρισμού παρατηρήθηκε στις αφίξεις των Τούρκων επισκεπτών στο νησί της Σάμου.

Δυναμική ανάκαμψη παρουσίασε ο τουρισμός απο την Τουρκία μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού. Φέτος για το νησί μας φάνηκε να πηγαίνει καλά και να εξελίσσεται με θετική προοπτική και για το επόμενο Καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα στη πύλη εισόδου στο Βαθύ, οι αφίξεις από τη γείτονα χώρα, μέσω της ακτοπλοϊκών γραμμών (ημερόπλοια) που συνδέουν το Κουσάντασι με την Σάμο, έφθασαν συνολικά τους 20.965 αλλοδαπούς επιβάτες (Απρίλιος έως 03 Οκτωβρίου 2022).

433 άτομα αποβιβάστηκαν από ταξίδια κρουαζιέρας και 30 επισκέπτες έφτασαν με θαλαμηγούς και ιστιοφόρα στη πρωτεύουσα της Σάμου.

Ως πύλες εισόδου σε ελληνικό έδαφος τους θερινούς μήνες λειτουργούν δύο ακόμα λιμάνια του νησιού, το Πυθαγορειο και το Καρλόβασι, στα οποία φθάνουν πλοιάρια απευθείας από το Κουσάντασι και το Σεφεριχισάν αντίστοιχα (Στοιχεία αφιξεων θα σας παραθέσουμε σε επόμενο άρθρο μας).

Related posts

Αιφνιδιαστική παραίτηση Βακάλη από την ΕΠΣ Σάμου – “Στέρεψαν οι αντοχές”

admin

20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης: Σάμος 2-4 Οκτωβρίου 2025

admin

Σάμος: Ηχηρό «Όχι» στο εργασιακό νομοσχέδιο – Πορεία και συγκέντρωση στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στη Σάμο για τις καταστροφές από αγριογούρουνα

admin

Αλλαγή σκυτάλης στο Νοσοκομείο Σάμου – Νέος διοικητής ο Γιώργος Καμπούρης

admin

Εκτροπή οχήματος στην περιοχή Κέδρος – Τραυματίστηκε 69χρονος οδηγός

admin

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 25»: Επικίνδυνη περιοχή στο Καρλόβασι – Πού απαγορεύεται η παρουσία πολιτών

admin

Επακούμβηση του Sea Star Samos στο τουριστικό λιμάνι Σάμου – Στη θέση του το Sea Star Tilos

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όχι στο 13ωρο – Όλοι στην απεργία της 1ης Οκτώβρη

admin