01/09/2026
Σαμιακά

Δράση πρόληψης βίας στο Γενικό Λύκειο Σάμου

Screenshot_1245

Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη της βίας στις συντροφικές σχέσεις πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Σάμου. Η παρέμβαση απευθυνόταν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης και επικεντρώθηκε σε ζητήματα σεβασμού και υγιούς επικοινωνίας μεταξύ των νέων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μαρτίου και υλοποιήθηκε από τις ψυχολόγους του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος» Φρόσω Μακρή, Ευαγγελία Αμπαζή και Ευθυμία Πετράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και βιωματικές δραστηριότητες που στόχο είχαν να αναδείξουν ζητήματα σεβασμού, ισότητας και υγιούς επικοινωνίας στις διαπροσωπικές σχέσεις των εφήβων.

Η παρέμβαση συνέβαλε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αναγνώριση και την πρόληψη φαινομένων βίας στις συντροφικές σχέσεις κατά την εφηβική ηλικία.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Με πλήθος πιστών η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στη Σάμο

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 2026: Πού και πότε γίνονται ψεκασμοί

Σάμος: 897 έλεγχοι και 6 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στην εβδομαδιαία εκστρατεία της Τροχαίας

Σάμος: Στα 20,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος των καταλυμάτων και στα 13,8 εκατ. η εστίαση στο β΄ τρίμηνο του 2026

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου: «Η υπογραφή σου είναι η δύναμή μας», συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου: Στο συλλαλητήριο στις 4 Σεπτέμβρη για το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση