25/11/2025
Σαμιακά

24ωρη Απεργία Δικαστικών Υπαλλήλων Σάμου στις 6 Νοεμβρίου

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι του Νομού Σάμου, ύστερα από έκτακτη γενική συνέλευση και ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2024. Η απεργία θα λάβει χώρα την ημέρα συνεδρίασης των πολιτικών υποθέσεων του Πρωτοδικείου Σάμου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του αερολιμένα του νησιού για είκοσι ημέρες. Οι μόνιμοι κάτοικοι του ακριτικού αυτού νησιού αντιδρούν έντονα σε αυτή την πρωτοφανή ενέργεια, καθώς θεωρούν ότι το κλείσιμο του αερολιμένα τους επαναφέρει στην εποχή πριν το 1963, όταν έγιναν τα εγκαίνια του αερολιμένα Σάμου. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, δυσχεραίνει περαιτέρω τη συγκοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα και ουσιαστικά τους αποκλείει από αυτήν.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα υπάρχει το καθορισμένο από το νόμο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα λειτουργεί σύμφωνα με τις πάγιες οδηγίες της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Related posts

Παρουσίαση του «Ούντο» της Έλενας Χουσνή στο Μαλαγάρι με συνδιοργανωτή τον «ΕυΠο»

Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στις 4 και 5 Δεκεμβρίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου

Απεβίωσε ο Νικόλαος Σούτος – Επιθυμία της οικογένειας για δωρεές αντί στεφάνων σε φορείς της Σάμου

Η 79 ΑΔΤΕ και το Μουσικό Σχολείο Σάμου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τις ΚΟΜΥ Σάμου τον Νοέμβριο