21.1 C
Σάμος
06/06/2025
Σαμιακά

Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου: Συγκίνηση και Υπερηφάνεια στη Σάμο

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, η Σάμος τίμησε την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης με σειρά εκδηλώσεων που κορυφώθηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και τη λαμπρή παρέλαση.

Η ημέρα ξεκίνησε με την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, όπου αποδόθηκαν τιμές στους ήρωες του 1821 και κατατέθηκαν στεφάνια. Τηρήθηκε ενός λεπτού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου .

Η μαθητική παρέλαση που ακολούθησε έφερε ρίγη συγκίνησης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της Σάμου παρέλασαν με λεβεντιά και καμάρι, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού. Οι παραδοσιακές φορεσιές, με τα ζωηρά χρώματα και τις περίτεχνες λεπτομέρειες, αναβίωσαν εικόνες από το παρελθόν, μεταφέροντας το κοινό σε μια άλλη εποχή.

 Η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων ολοκλήρωσε τον εορτασμό με ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Οι άψογοι σχηματισμοί, το σταθερό βήμα και η επιβλητική παρουσία των στρατιωτών μας απέσπασαν τον θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η συμμετοχή τους αποτέλεσε μια ηχηρή υπενθύμιση της αφοσίωσης και του υψηλού φρονήματός τους στην προάσπιση της εθνικής μας ασφάλειας.

Related posts

«Χρυσή» ημέρα για τη Σάμο: Το MSC Explora I και τα πλοία της γραμμής έφεραν πάνω από 2.200 επισκέπτες

admin

Μεταναστευτικό: Μηνυτήρια αναφορά Γ. Καλτάκη στην Εισαγγελία Σάμου

admin

Με «Άριστα Παμψηφεί» έγινε αποδεκτή η διδακτορική διατριβή του Σταύρου Μιχαλόπουλου

admin

Αξιολόγηση Δήμων Σάμου: «Άριστα» στα ΚΕΠ, «κάτω από τη βάση» η ανακύκλωση και οι δρόμοι

admin

Αλλαγές στα δρομολόγια του κρουαζιερόπλοιου KZ Monet λόγω αυξημένης κίνησης

admin

Καλτάκης σε Βορίδη: “Εικόνες ντροπής που δυσφημίζουν το νησί” – Αίτημα για άμεσα μέτρα στο μεταναστευτικό

admin

Σάμος: Απίστευτες σκηνές στο Ποτάμι – Ταχύπλοο αποβίβασε μετανάστες μπροστά στα έκπληκτα μάτια λουομένων

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βαλεοντάδων Σάμου

admin

Σημαντική διάκριση Φοιτητή του Τμήματος ΜΠΕΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

admin