26.7 C
Σάμος
22/07/2024
Δήμος

3ο Θερινό Σχολείο με θέμα «Αρχιτεκτονικές και Τεχνολογίες Δικτύων 5ης Γενιάς»

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017 το 3ο Θερινό Σχολείο με θέμα «Αρχιτεκτονικές και Τεχνολογίες Δικτύων 5ης Γενιάς» – «Emerging Architectures and Key Technologies for 5G Networks» (Aegean-NetCom 2017), που συνδιοργανώνει το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Δήμος Σάμου.

Το 3ο Θερινό Σχολείο του Εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών (ΕΣΥΕ) φιλοξενείται στο νέο κτίριο του Δήμου Σάμου στο Πυθαγόρειο με προσκεκλημένους εισηγητές διακεκριμένους καθηγητές διεθνούς κύρους, αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην επιτομή της τεχνολογίας γύρω από αυτό το αντικείμενο.

Το Σχολείο συνδυάζει θεωρητικές διαλέξεις, αλλά και Workshops σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως και άλλων τμημάτων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.  Την οργανωτική επιτροπή, απαρτίζουν οι καθηγητές: Δημοσθένης Βουγιούκας (Επιστημονικός Υπεύθυνος του Σχολείου), Χαράλαμπος Σκιάνης (Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων), Γεώργιος Κορμέντζας (Αναπληρωτής Καθηγητής), Χρήστος Γκομόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής) και Δημήτριος Σκούτας (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό).

Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι να προσφέρει γνώση πάνω στις νέες μορφές τεχνολογίας στον τομέα των δικτύων και των επικοινωνιών, αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων, υγιών και αναπτυσσόμενων μορφών τουρισμού όπως είναι τα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα.

«Η ετήσια διοργάνωση του Θερινού Σχολείου του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί μας είναι μια από τις πλέον γόνιμες και ουσιαστικές δράσεις που πιστοποιούν το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δήμο Σάμου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του στο νέο κτίριο του Πυθαγορείου, που αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα και μοντέλο λειτουργικότητας για το νησί μας.

Ο κ. Αγγελόπουλος, πρόσθεσε: «Αποτελεί πεποίθηση της δημοτικής αρχής ότι η συνεργασία  αυτή έχει μόνον οφέλη να αποφέρει και για τα δύο μέρη και από πλευράς της θα συνεχίσει να επιδιώκει την διεύρυνση και τον εμπλουτισμό της με πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν το σπουδαίο επιστημονικό έργο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και τη σημασία που έχει η ενίσχυση και διάχυση της παρουσίας του στην τοπική κοινωνία.»

Το θερινό σχολείο αναδεικνύει 3 σημαντικά στοιχεία για τις σύγχρονες επιστήμες  (5G Network)

  1. Τη Διασύνδεση (Interconnecting)
  2. Τη Διαλειτουργικότητα (Interoperability)
  3. Τη Δικτύωση (Networking)»

Related posts

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης των Μυτιληνιών

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ανοίγει κλιματιζόμενους χώρους λόγω καύσωνα

admin

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάννη Πατηνιώτη

admin

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Μνημόσυνο για τους δύο ήρωες πιλότους

admin

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της αντλίας στο κεντρικό αντλιοστάσιο Πυθαγορείου

admin

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Βαγγέλης Καρράς: Σε κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις για έργα στο Πυθαγόρειο

admin

Καρλόβασι: Σύγχρονο ΑΤΜ και κτιριακή ανακαίνιση στην Εθνική Τράπεζα

admin

Ολοκληρώθηκε η καθαίρεση των κωδωνοστασίων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Κοκκάρι

admin