22/05/2026
Σαμιακά

3 χρόνια «Φύλλο Φύλλο»

Με σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου για κέρασμα και πεντανόστιμες ντόπιες συνταγές θα γιορτάσει το «Φύλλο Φύλλο» τα τρία χρόνια λειτουργίας του, σε δύο ξεχωριστές βραδιές:

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου, από τις 8 το βράδυ, το τραπέζι στο «Φύλλο Φύλλο» (επί της παραλιακής λεωφόρου Σάμου) θα στρωθεί με αμπελοφάσουλα, ρεβυθοκεφτέδες, γιαπράκια, «ψαρόπιτα» με ψιλό ψαράκι και κρεμμύδι, χταποδάκι στιφάδο μαγειρεμένο με Samos Vin Doux. Το λευκό ξηρό μοσχάτο «Ψηλές Κορφές» ή το ημίξηρο ροζέ «Selana» θα συνδυαστούν απολαυστικά με τις νοστιμιές της σαμιώτικης κουζίνας ενώ, στο τελείωμα οι μελένιοι σπιτικοί λουκουμάδες θα συνοδεύονται από το γλυκόπιοτο κι ονειρεμένο Samos Vin Doux.

Κι επειδή όπως λέει και το τραγούδι: «…η καρδιά μου φύλλο φύλλο, ματωμένη τριανταφυλλιά…» (Πάρε ένα κοχύλι από το Αιγαίο-Κώστας Χατζής) η Χρυσούλα Κρητικού με την αισθαντική φωνή της και η Κάτια Θεοχαροπούλου στο πιάνο, θα ντύσουν με μουσικές νότες την ξεχωριστή βραδιά.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου, μέρα της μεγάλης καλοκαιρινής γιορτής της Χριστιανοσύνης, το δείπνο θα έχει τηγανίτες και μπουρέκια με κολοκύθα, σαλάτα με σαμιώτικες ντοματούλες, κλοσάκι και δερματοτύρι, μοσχαράκι κοκκινιστό βρασμένο με το υπέροχο «Εκκλησιαστικό Οίνο» του ΕΟΣΣ (ή κατόπιν παραγγελίας, πλάτη γεμιστή μαριναρισμένη σε «Samos Vin Doux»). Για επιδόρπιο, σαμιώτικοι λουκουμάδες και γλυκό κρασί, ενώ στη μουσική σκηνή της βραδιάς, ο Χρήστος Φάκας και ο Λευτέρης Κουκουράκης.

 

 

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Οφθαλμολογικό ιατρείο «Διόραση»: Υψηλού επιπέδου φροντίδα όρασης στη Σάμο

Διεθνείς διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 12 μέλη ΔΕΠ στους κορυφαίους ερευνητές

Ολοκληρώθηκε το έργο Σύζευξης ΙΙ στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

Νέο Χωροταξικό ΑΠΕ: Στα 15 μεγάλα νησιά η Σάμος για νέα αιολικά πάρκα

Ο ΕΟΣ Σάμου προβάλλει τον σαμιακό αμπελώνα στο ΠΑ.Δ.Α.

Το 9ο φοιτητικό σκακιστικό πρωτάθλημα επιστρέφει στο Καρλόβασι