20/06/2026
Περιφερειακά

32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου 2021 στη Χίο

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Χίου και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου – Σάμου, διοργανώνουν τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Στάδιο Χίου.

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα 16.00. Οι αγώνες θα συνεχιστούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης τις 16.00.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Οι αγώνες αυτοί συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού

στην περιοχή όχι μόνο με τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και επειδή αποτελούν ισχυρό κίνητρο συμμετοχής της νεολαίας των νησιών μας στον αθλητισμό.

Αυτό έχει οδηγήσει σε ποσοτική και ποιοτική άνοδο, όχι μόνο του Αιγαιοπελαγίτικου, αλλά και του Ελληνικού Στίβου συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεισφορά και η συμμετοχή, διαχρονικά στους αγώνες, της Πολιτείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, συνέβαλαν καθοριστικά στην καταξίωση και στην εξέλιξή τους ως μία από τις σημαντικότερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας.

Φέτος, και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας, συμμετέχουν 41 σωματεία Στίβου καθώς και 8 Σωματεία-Σχολεία ΑμεΑ. Συνολικά 500 αθλητές και αθλήτριες, από 19 νησιά του Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πράσινο φως για την ανάδειξη της Αλυκής Σάμου με παρατηρητήρια ορνιθοπανίδας

Παρουσία Μουτζούρη στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση

«Η συναίνεση για τη δομή δεν ήταν λευκή επιταγή»: Επιστολή Μαυρατζώτη στον Υπουργό Μετανάστευσης για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο από την Κρήτη

Ο Μουτζούρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ στη Λήμνο

Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου: Έξι θέματα έθεσε η «Νέα Δυναμική»

Καλτάκης σε Χρυσοχοΐδη: Ζητάμε ειδική ρύθμιση για αύξηση των ορίων ήχου στα μαγαζιά τους καλοκαιρινούς μήνες