16.7 C
Σάμος
24/10/2024
Δήμος

700.000 ευρώ για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στη Περιμετρική οδό

O Δήμος Σάμου,προκηρύσσει ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου μέχρι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017  για την ανάθεση του έργου« Αποκατάσταση των κατολισθήσεων Περιμετρικής Σάμου»,εκτιμώμενης αξίας 700.000,00 ευρώ.

Τα μέτρα που προτείνονται ανά θέση είναι:

Στο πρώτο σημείο της κατολίσθησης θέση -ΧΘ 3+850: Θα πραγματοποιηθούν σειρές αγκυρώσεων με ήλους για τη σταθεροποίηση των βραχώδωνσφηνών με γεωμετρική αστάθεια. Το πρανές θα επενδυθεί με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα για την ανάσχεσητων φαινομένων αποσάθρωσης των σχιστόλιθων που το δομούν. Παράλληλα θα διανοιχθού ναποστραγγιστικές οπές σε κάνναβο για τη βελτίωση της παροχέτευσης τυχόντων κατεισδύοντων υδάτων.

Στο δεύτερο σημείο της κατολίσθησης θέση ΧΘ 5+900: Η συγκράτηση των αποκολλημένων βραχώδων τεμαχίων θα πραγματοποιηθεί μεστοχευμένες αγκυρώσεις και μικρής έκτασης τσιμενετενέσεις για τη βελτίωση της ευστάθειας.

Στο τρίτο  σημείο της κατολίσθησης θέση ΧΘ 6+370: Θα πραγματοποιηθούν ευρείας έκτασης αναδιαμόρφωσης του πρανούς με βαθμιδωτή ανάβαση και εγκάρσιες τάφρους αποστράγγισης. Στη συμβολή του ολισθέντος τμήματος με το αρχικόπρανές θα κατασκευαστεί τοίχος με συρματοκιβώτια που θα λειτουργεί ως αντίβαρο και στραγγιστήριο.Το τμήμα του τοιχείου από οπλισμένο σκυρόδεμα που κατέρρευσε θα ανακατασκευαστεί με βλήτρα και νέο οπλισμό.

 

Related posts

Επετειακή Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 από τον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

«Όλοι οι πολίτες μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή»

admin

Διακοπή έργων στο Παγώνδα Σάμου – Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης

admin

Η ΑΝΑ.Σ.Α για την ολοκλήρωση έργου αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Αναβάθμιση του Γηπέδου Χώρας με χρηματοδότηση 200.000 Ευρώ

admin

Παπαθεοφάνους: Αγωνιζόμαστε για έναν πιο δυνατό και φωτεινό Δήμο

admin

Χρηματοδότηση έργου παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου

admin

Η ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση-αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος”

admin

“Ηχηρό Όχι στις Συγχωνεύσεις Σχολείων από τη Δυτική Σάμο”

admin