23/05/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

47 μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκαν μετά απο έρευνες βόρεια της Σάμου

Tο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  έδωσε σήμα πρωινές ώρες σήμερα στις Λιμενικές Αρχές Σάμου, Καρλοβασίου, Χίου και Ικαρίας, για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία σκάφη της δύναμης FRONTEX και σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου, ενημερώθηκαν παραπλέοντα πλοία, απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. ενώ από ξηράς συμμετείχαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου.

Η λέμβος εντοπίστηκε από σκάφος FRONTEX και άμεσα ξεκίνησε η μετεπιβίβασή τους σε αυτό με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έτερου σκάφους FRONTEX.

Οι επιβαίνοντες, συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα, μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου, δύο εκ των οποίων (μία γυναίκα και ένας άνδρας) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, απ’ όπου ο άνδρας εξήλθε και η γυναίκα νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με δηλώσεις τους δεν αγνοείται κανείς.

Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβάσου.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Μηχανική βλάβη σε σκάφος με 15 επιβάτες έξω από τον Μαγγανίτη Ικαρίας – επέστρεψε στο λιμάνι με τη βοήθεια αλιευτικού

Σάμος: Κραυγή αγωνίας από τους αστυνομικούς – «Με 45% έλλειψη προσωπικού, καλοκαίρι δεν βγαίνει»

Αεροναυτικές ασκήσεις βόρεια της Ικαρίας τη Δευτέρα

Σύλληψη 42χρονου στο Πυθαγόρειο για πλαστογραφία και απάτη

Δύο συλλήψεις για μουσική πάνω από τα επιτρεπτά όρια σε καταστήματα στη Σάμο

Άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2026» την Πέμπτη στη Σάμο