26/07/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

47 μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκαν μετά απο έρευνες βόρεια της Σάμου

limeniko soma

Tο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  έδωσε σήμα πρωινές ώρες σήμερα στις Λιμενικές Αρχές Σάμου, Καρλοβασίου, Χίου και Ικαρίας, για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία σκάφη της δύναμης FRONTEX και σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου, ενημερώθηκαν παραπλέοντα πλοία, απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. ενώ από ξηράς συμμετείχαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου.

Η λέμβος εντοπίστηκε από σκάφος FRONTEX και άμεσα ξεκίνησε η μετεπιβίβασή τους σε αυτό με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έτερου σκάφους FRONTEX.

Οι επιβαίνοντες, συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα, μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου, δύο εκ των οποίων (μία γυναίκα και ένας άνδρας) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, απ’ όπου ο άνδρας εξήλθε και η γυναίκα νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με δηλώσεις τους δεν αγνοείται κανείς.

Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβάσου.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ενίσχυση περιπολιών στο Ανατολικό Αιγαίο μετά την καταγγελία του «Αρχιπελάγους» για παράνομη αλιεία

Open City στο Καρλόβασι: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 25 Ιουλίου

Μπήκε σε κατάστημα στο Βαθύ και άρπαξε προϊόντα 80 ευρώ

Ικαρία: Ημερίδα για τις τηλεφωνικές απάτες και την ενδοοικογενειακή βία στον Άγιο Κήρυκο

Αποστολή αστυνομικού κλιμακίου από τη Σάμο στους Φούρνους για την έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας

Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος στον Μαραθόκαμπο που επέτρεψε αλκοόλ σε τρεις ανήλικους