Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!», το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έρχεται στο Καρλόβασι το Σάββατο 21 Ιουνίου, στην Πορφυριάδα Σχολή, υποσχόμενο μια βραδιά γεμάτη πολιτικό λόγο, μουσική και ψυχαγωγία.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 με κεντρική ομιλία από τον Αντώνη Κωσταδήμα, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, ο οποίος θα αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις της ΚΝΕ.
Θα ακολουθήσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ο γνωστός κωμικός Κώστας Μαλιάτσης θα προσφέρει στιγμές γέλιου με το stand-up comedy show του, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει ο αγαπημένος τραγουδοποιός Σπύρος Γραμμένος για μια μεγάλη συναυλία που αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό.
Στον χώρο του φεστιβάλ, το μουσικό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων, δίνοντας βήμα στη νεανική δημιουργία.


Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», όπου θα βρουν πλήθος εκδόσεων πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου. Για τους μικρούς φίλους, θα λειτουργεί η «Γωνιά του Κόκκινου Αερόστατου» με ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια.
Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», διανύοντας τη νέα του πεντηκονταετία, παραμένει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «νέο, ζωντανό και επίκαιρο». Στόχος του είναι να αντανακλά τις αγωνίες, τις ελπίδες και τα όνειρα της νέας γενιάς, καλώντας τον λαό και τη νεολαία «στην πάλη για να ανατραπεί το “παλιό”, το σημερινό σύστημα των πολέμων, της αδικίας, της εκμετάλλευσης, και να ανοίξει ο δρόμος στο “νέο”, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».