26.7 C
Σάμος
02/07/2025
Σαμιακά

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τον ΦΠΑ

Banner Samos24

Κινητοποιήση ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά οργανώθηκε σήμερα Τρίτη το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο Σάμου,με την συμμέτοχη σωματείων και φορέων του νησιού .

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Σάμου όπου οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης, διασχίζοντας τον εμπορικό πεζόδρομο Σάμου,την παραλιακή λεωφόρο για να καταλήξουν στην Πλατεία Πυθαγόρα Σάμου.

Από τη ΠΑΣΕΒΕ ο κ. Τίμος Χατζηλαγός ξεκινώντας την ομιλία του,χαρακτήρισε την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ ως ένα απαράδεκτο και απροκάλυπτο αντιλαϊκό μέτρο που θα μεγεθύνει την οικονομική κρίση και την δυσπραγία τόσο στους εργαζόμενους και την λαϊκη οικογένεια,τους ελευθέρους μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Το λόγο πήρε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου η κ.Βάσω Βρυνιώτη όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τεράστια αύξηση στο ΦΠΑ κατά 30%, και την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης  που θα χτυπήσει εκ νέου βαριά το εργατικό και λαϊκό εισόδημα που ήδη έχει λεηλατηθεί από τα μέχρι τώρα αντιλαϊκά μέτρα και τις μειώσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις. Ενώ παράλληλα άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα, κάνοντας  λόγο για την πιο μεγάλη κοροϊδία.

Παρακολουθήστε αποσπάσματα των ομιλιών στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Τα αιτήματα της κινητοποιήσης ήταν τα εξής: Διεύρυνση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ σε όλα τα νησιά. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου. Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Φορολόγηση με 45% στα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του έτους η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση του μειωμένου κατά 30% συντελεστή ΦΠΑ που ίσχυε στα νησιά.

 

Related posts

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin

Ερώτηση στη Βουλή για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Σάμο σε Τούρκους υπηκόους με γερμανικά διαβατήρια

admin

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin

To Αρματαγωγό «Σάμος» στο λιμάνι Βαθέος: Επισκέψιμο για το κοινό στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

admin

Σάμος: Kινητοποίηση των επαγγελματιών των συνεργείων κατά του «Ψηφιακού Πελατολογίου»

admin

Πάνω από 50 παιδιά στην πρώτη περίοδο των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης

admin

Από 2 Ιουλίου: Το Ανανεωμένο Superstar II της Seajets «βάζει πλώρη» για Σάμο και Δωδεκάνησα

admin