22/08/2026
Σαμιακά

7 τα κρούσματα φυματίωσης στο Νοσοκομείο Σάμου

emvolio4521

Θετικοί στην εξέταση Mantoux (μαντού) που γίνεται για τη διάγνωση φυματίωσης, βρέθηκαν 7 αλλοδαποί, οι οποίοι  νοσηλεύονται στο  νοσοκομείο της Σάμου ,απομονωμένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η δημοσιογράφος, Σταματία Ράπτη και επιβεβαίωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου.

Για τα περιστατικά ενημερώθηκε άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ και ήδη οι άνθρωποι, που έχουν έρθει σε επαφή με τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς , έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις. 

Όπως προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου ,λαμβάνονται αυτόματα μέτρα προστασίας του προσωπικού, των ασθενών και των  επισκεπτών με την εμφάνιση τέτοιου είδους μολυσματικών ασθενειών.

Τι είναι η φυματίωση;

Η φυματίωση είναι νόσημα που προκαλείται από ένα μικρόβιο που λέγεται μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης και σπανιότερα από άλλους τύπους μυκοβακτηριδίων.

Το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί ναπροσβάλει οποιοδήποτε όργανο του σώματος, αλλά συνήθως προσβάλλειτους πνεύμονες.

Πώς μεταδίδεται η φυματίωση;

Μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο, με την εισπνοή σταγονιδίων πουπεριέχουν μυκοβακτηρίδια.

Τα άτομα με πνευμονική φυματίωση αποβάλλουν πολύ μικρά τέτοια σταγονίδια με τον βήχα, το φτάρνισμα και τη δυνατή ομιλία.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Αεροδιακομιδή 17χρονου στην Αθήνα μετά από τροχαίο στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Ξανά «σκηνικό Ιουνίου» στη Σάμο: Μετανάστες από την Κρήτη φτάνουν την Κυριακή στο Μαλαγάρι

Η επετειακή Aegean Regatta φτάνει στη Σάμο με 70 σκάφη και αγώνα παραδοσιακών σκαφών

Νέο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Τι αλλάζει για τη Σάμο

Φούρνοι: Παλικαρίσια σήκωσε το φέρετρο του Δημήτρη Καρύδη ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, συνοδοιπόρος του και στην ασθένεια

Συγκίνηση στους Φούρνους: Με κόρνες καϊκιών, πλοίων και καπνογόνα αποχαιρέτησαν τον δήμαρχο Δημήτρη Καρύδη