27/04/2026
Σαμιακά

Απότομη αύξηση των προσφυγικών ροών-πάνω από 1043 νέες αφίξεις στη Σάμο από τον Οκτώβριο

 Σε περισσότερους από 1043 υπολογίζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες  που έφτασαν στη Σάμο απο τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα.

 

Η ΜΚΟ Samos Volunteers με ανάρτηση της κάνει λόγο για μια απότομη αύξηση στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από τα απέναντι τουρκικά παράλια προς τη Σάμο,αλλά και στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί.

«Από την τελευταία μας ενημέρωση στις 6 Οκτωβρίου σχετικά με την κατάσταση στο στρατόπεδο, η μεγάλη βροχή ξεκίνησε στη Σάμο. Τώρα βρέχει 3 φορές την εβδομάδα και αυτό είναι καταστροφικό για τους ανθρώπους που κοιμούνται σε σκηνές τόσο μέσα όσο και έξω από τις πύλες του στρατοπέδου».

Σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά στις απότομες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν από την Τουρκία στη Σάμο.

«Από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα έχουν έρθει πάνω από 1,043 νέες αφίξεις με μια απότομη αύξηση των πλοίων το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Την περασμένη Τετάρτη μόνο το βράδυ υπήρχαν τρία πλοία με 102 άτομα, που έκαναν το επικίνδυνο ταξίδι από την Τουρκία στο νησί Σάμου».

Ενώ παράλληλα,γίνεται και αναφορά στις οργανωμένες μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών απο το νησί της Σάμου προς την ενδοχώρα με την υποστήριξη την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες.

«Εν εν μεταξύ, η unhcr υποστηρίζει τις μεταφορές από τη Σάμο προς την ηπειρωτική χώρα και είμαστε πολύ ευγνώμονες που πάνω από 1,422 άτομα μεταφέρθηκαν από το νησί Σάμου».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Ιωάννα Καραγιάννη τερμάτισε στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και ετοιμάζεται για τον ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

Απεργία σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ: Διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

Σάμος: Εννέα γιατροί παρουσίασαν τα νεότερα δεδομένα για τον εμβολιασμό σε εσπερίδα του «ΕυΠο»

Δώδεκα χρονών σκυλίτσα κακοποιήθηκε άγρια στη Σάμο

Διεθνής διάκριση για το εστιατόριο «Αφροδίτη» στο Πυθαγόρειο και τον Chef Ευάγγελο Μπιλιμπά

Δύο συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών στη Σάμο με αμοιβή 3.000 ευρώ ανά άτομο