22.2 C
Σάμος
14/05/2025
Σαμιακά

Ένας χρόνος με συρματοπλέγματα το παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Μπορεί απ’ τα υψώματα του πρώην ΚΥΤ της πόλης της Σάμου, ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, να δήλωνε ότι, «σήμερα κλείνουμε οριστικά τη δομή της ντροπής», εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα, η λύπη και η οργή ξεχειλίζουν όταν αντικρίζεις την θέα στο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 
Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε από τότε που τοποθετήθηκε περίφραξη με κονσερτίνα στο παρεκκλήσι, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι συχνοί βανδαλισμοί και ιερόσυλες συμπεριφορές που δεχόταν καθημερινά απο διαμένοντες του ΚΥΤ, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική καθώς οι αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί στη νέα δομή στη Θέση Ζερβού.

Κρίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη ,η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, ο Δήμος και ο Γενικός Γραμματέας Άσυλου, να συντονιστούν μεταξύ τους ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου, να προβούν στην αποκατάσταση στο εσωτερικό του παρεκκλησίου, και να υπάρχει πρόσβαση σε αυτό στους πιστούς.

Related posts

ΛΑΣ: Για 68.000€ της παίρνουν το σπίτι: Η Σάμος ξεσηκώνεται για τη Μαριάννα

admin

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου συμμετέχει στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης»

admin

Βροχοπτώσεις ρεκόρ σε Σάμο και Ικαρία: Πάνω από 400 χιλιοστά νερού σε πέντε μήνες

admin

«Πλήγμα για τη νησιωτική οικονομία»: Eπιστολή Κυριαζή στον Υπουργό Ναυτιλίας για τις νέες αυξήσεις στα φορτηγά

admin

Κινητοποιήσεις 15 & 16 Μαΐου για να μην χάσει η Μαριάννα Α. το σπίτι της – Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο

admin

Νέα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία Τηλεϊατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας

admin

Σάμος: Το Νηπιαγωγείο Χώρας διακρίθηκε στο 3ο Φεστιβάλ STEM με θέμα την επιβίωση στον Άρη

admin

Εορτασμός Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου εκ Χώρας Σάμου

admin

Μεγάλη δωρεά εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία για το καταφύγιο ζώων της Δυτικής Σάμου

admin