09/06/2026
Σαμιακά

Ένας χρόνος με συρματοπλέγματα το παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Μπορεί απ’ τα υψώματα του πρώην ΚΥΤ της πόλης της Σάμου, ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, να δήλωνε ότι, «σήμερα κλείνουμε οριστικά τη δομή της ντροπής», εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα, η λύπη και η οργή ξεχειλίζουν όταν αντικρίζεις την θέα στο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 
Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε από τότε που τοποθετήθηκε περίφραξη με κονσερτίνα στο παρεκκλήσι, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι συχνοί βανδαλισμοί και ιερόσυλες συμπεριφορές που δεχόταν καθημερινά απο διαμένοντες του ΚΥΤ, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική καθώς οι αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί στη νέα δομή στη Θέση Ζερβού.

Κρίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη ,η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, ο Δήμος και ο Γενικός Γραμματέας Άσυλου, να συντονιστούν μεταξύ τους ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου, να προβούν στην αποκατάσταση στο εσωτερικό του παρεκκλησίου, και να υπάρχει πρόσβαση σε αυτό στους πιστούς.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κατασκήνωση «Παναγία του Κότσικα»: Ανοίγει τις πύλες της για τέσσερις περιόδους

Αναγνώριση της προσφοράς του Ιδρύματος Φίλων της Σάμου

Στα 140.000 ευρώ το κονδύλι για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Το Ίδρυμα Φίλων της Σάμου επισκέφθηκε την Εθελοντική Πυροσβεστική Ομάδα Κοσμαδαίων

Κατετάγησαν οι πρώτες 72 εθελόντριες στον ελληνικό στρατό

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Πολύτεκνη άνεργη μητέρα έχασε θέση στον Δήμο λόγω λάθους στη μοριοδότηση