08/07/2026
Σαμιακά

Στον Όρμο Μαραθοκάμπου η τελετή λήξης της Aegean Regatta 2026

456903328_1417441272533204_5424994712431479865_n-768x512

Η Aegean Regatta 2026 θα ξεκινήσει από τη Βολισσό της Χίου και θα ολοκληρωθεί στον Όρμο Μαραθοκάμπου, συνδέοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην επετειακή 25η διοργάνωσή της. Η λήξη των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Σάμο το τριήμερο 26, 27 και 28 Αυγούστου, με την περιοχή να υποδέχεται τον τελευταίο σταθμό και την επίσημη τελετή λήξης του διεθνούς θεσμού.

Την ανακοίνωση έκανε στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Δυτικής Σάμου ο δήμαρχος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, σημειώνοντας ότι για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ενημερώθηκε επίσημα από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 2001 από την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και το Υπουργείο Αιγαίου, με τη στήριξη των ναυταθλητικών ομίλων της Ρόδου, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου. Βασικός στόχος παραμένει η γνωριμία των ιστιοπλόων με ακριτικούς προορισμούς και η οικονομική τόνωση των τοπικών κοινωνιών μέσω της συμμετοχής δεκάδων πληρωμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην πορεία των ετών, η διοργάνωση έχει επισκεφθεί περισσότερα από 20 νησιά, μεταφέροντας ετησίως πάνω από 1.200 αθλητές σε περιοχές που συχνά βρίσκονται εκτός των κύριων τουριστικών διαδρομών. Η Aegean Regatta έχει καταφέρει να αναδείξει την ιστιοπλοΐα ως τρόπο ζωής, ενισχύοντας τους δεσμούς των ναυτικών ομίλων και προβάλλοντας τον νησιωτικό πολιτισμό σε διεθνές επίπεδο.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου

Σάμος: Έχασε 3.967 ευρώ βλέποντας βίντεο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου έως τις 31 Οκτωβρίου

«Ακυβέρνητο καράβι» η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στον αέρα και τα 14 παραχωρημένα αεροδρόμια

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζερβού Σάμου

Σάμος: Δικαστική απόφαση δικαιώνει εργαζόμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων