13/05/2026
Σαμιακά

Αεροδιακομιδές ηλικιωμένης και 9χρονης ανήμερα Χριστουγέννων από τη Σάμο

ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Σάμου

Δύο επείγουσες αεροδιακομιδές ασθενών πραγματοποιήθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων από τη Σάμο προς την Αθήνα. Αφορούσαν μια ηλικιωμένη γυναίκα με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και ένα εννιάχρονο κορίτσι με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών και του Λιμενικού Σώματος εξασφάλισε την ταυτόχρονη μεταφορά των δύο ασθενών από τη Σάμο, προκειμένου να εισαχθούν άμεσα σε εξειδικευμένα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με τη διακομιδή της ηλικιωμένης από την Πάτμο, η οποία παρουσίασε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε με πλωτό ασθενοφόρο στο Πυθαγόρειο. Την ίδια ώρα, η γιατρός της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου έκρινε επιβεβλημένη τη νοσηλεία της 9χρονης σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο παίδων, λόγω της λοίμωξης του αναπνευστικού που εμφάνισε.

Το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ παρέλαβε και τους δύο ασθενείς από το αεροδρόμιο της Σάμου, στήνοντας μια αερογέφυρα σωτηρίας που κατέληξε στην Αθήνα.

Φωτογραφία αρχείου

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πέντε προφυλακιστέοι για το κύκλωμα ναρκωτικών στη Σάμο – η διαδικασία συνεχίζεται αύριο

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου: Απεργία την Τετάρτη για μισθούς και προσλήψεις

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο Καρλόβασι την Πέμπτη – μόνο με ραντεβού

Μαθητές από την Ικαρία επισκέφθηκαν το Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο Σάμου

Σύλλογος Δασκάλων Σάμου: Ποντίκια και περιττώματα στο Ειδικό Σχολείο

Aegean Robotics: Με ρομπότ, πατέντες και εφαρμογές ΤΝ στην έκθεση ρομποτικής της Αθήνας