Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 18 Απριλίου 2025, η Ακολουθία του Επιταφίου (Όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου) στην πόλη της Σάμου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος χοροστάτησε αρχικά στην Ακολουθία που έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια, προεξήρχε της Ιεράς Λιτανείας του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης.
Στη λιτανεία συμμετείχαν οι Επιτάφιοι και οι πιστοί από τις ενορίες του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Θεοδώρου και του Αγίου Χαραλάμπους. Την πομπή συνόδευσαν μουσικά η Μπάντα του Στρατού «79 ΜΣΕΘ» και η Φιλαρμονική της πόλης «Βαθύλλος».

Κατά την καθιερωμένη στάση στην Κεντρική Πλατεία της Σάμου, αναπέμφθηκε δέηση από την ειδική εξέδρα. Ακολούθως, ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους. Στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ανάγκη να πιστέψουμε […] ότι δεν υπάρχει η αληθινή χαρά και η αληθινή ζωή μακριά από τον Χριστό». Επισήμανε επίσης ότι ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει δυσκολίες στη ζωή του («ανεβαίνει Γολγοθά»), μπορεί να βρει στήριξη στρέφοντας το βλέμμα στον Εσταυρωμένο και ακολουθώντας τα βήματα της πορείας του Κυρίου.
Στην Ακολουθία και τη λιτανεία έδωσαν το παρών οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού, καθώς και πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης.