13/10/2026
Δήμος

Η ΑναΣΑ ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Σάμο

zervou

Την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου για το μεταναστευτικό ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΑναΣΑ (Ανανέωση-Συμμετοχή-Ανάπτυξη για τη Σάμο), κάνοντας λόγο για «σημερινές αρνητικές εξελίξεις» και «ευθεία ανατροπή των συμφωνηθέντων» στη λειτουργία της δομής του νησιού. Η παράταξη ζητά η συνεδρίαση να γίνει με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων, κοινωνικών εκπροσώπων και πολιτών.

Στόχος, όπως αναφέρει η ΑναΣΑ, είναι «να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, ουσιαστική συζήτηση και η λήψη σαφών αποφάσεων για τη στάση και την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας». Οι σύμβουλοι τονίζουν ότι οι δεσμεύσεις προς τους Σαμιώτες «δεν μπορούν να ανατρέπονται μονομερώς και ερήμην της κοινωνίας».

«Η Σάμος δεν είναι θεατής των αποφάσεων που την αφορούν. Έχει λόγο, δικαιώματα και απαιτεί να συμμετέχει στις εξελίξεις που καθορίζουν το μέλλον της», καταλήγει η ανακοίνωση, με την παράταξη να απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις, σεβασμό στις επίσημες συμφωνίες και άμεση ενημέρωση. «Η φωνή της Σάμου πρέπει να ακουστεί δυνατά και καθαρά».

Το αίτημα έρχεται μετά την τηλεφωνική παρέμβαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Πάρη Παπαγεωργίου στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και την επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Ελισσαίου Μαυρατζώτη στον υπουργό, με τους οποίους ζήτησαν την ακύρωση κάθε σχεδίου μεταφοράς αιτούντων άσυλο από την Κρήτη στη δομή της Ζερβού.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο: Ζητά από τον Δήμο κίνητρα για να μείνουν γιατροί και νοσηλευτές στο νησί

1,2 εκατ. ευρώ για αγορά ακινήτου στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Θετική ψήφος της ΑΝΑ.Σ.Α. για το Μουσείο Ναυπηγικών Τεχνών

Δήμος Δυτικής Σάμου: Παρέμβαση για τις συμπτύξεις στο Λύκειο Καρλοβασίου

Οικονομική στήριξη για τις επιχειρήσεις στο Καρλόβασι ζητά ο δήμαρχος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους μετά τη φωτιά στο «Blue Carrier 2»

Ανα.Σ.Α.: Ζητήματα ασφάλειας από τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων