22/08/2026
Σαμιακά

Αναστάτωση επικράτησε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

KYT SAMOS

Αναστάτωση επικράτησε για λίγο, το πρωί του Σαββάτου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου .

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της πόλης της Σάμου ξύπνησαν ανάστατοι στο άκουσμα των προειδοποιητικών βολών στον αέρα από αστυνομικούς, καθώς περίπου 100 μετανάστες επιχείρησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ,και για τις εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά οι μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και το Cine Olympia όπου εκεί βρήκαν αντίσταση από τους αστυνομικούς και επέστρεψαν στο ΚΥΤ.

Στη συνέχεια οι μετανάστες παρέμειναν στην κάτω είσοδο του κέντρου, ενώ στο σημείο υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που τους επιτηρούσαν .

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύτηκε από την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου σε διαπιστευμένο, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, δημοσιογράφο του Samos24, η φωτογραφική κάλυψη του θέματος σε δημόσιο χώρο, με την δικαιολογία ότι είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση που ο δημοσιογράφος δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις της αστυνομίας θα οδηγούνταν στο Αστυνομικό τμήμα της Σάμου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ξανά «σκηνικό Ιουνίου» στη Σάμο: Μετανάστες από την Κρήτη φτάνουν την Κυριακή στο Μαλαγάρι

Η επετειακή Aegean Regatta φτάνει στη Σάμο με 70 σκάφη και αγώνα παραδοσιακών σκαφών

Νέο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Τι αλλάζει για τη Σάμο

Φούρνοι: Παλικαρίσια σήκωσε το φέρετρο του Δημήτρη Καρύδη ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, συνοδοιπόρος του και στην ασθένεια

Συγκίνηση στους Φούρνους: Με κόρνες καϊκιών, πλοίων και καπνογόνα αποχαιρέτησαν τον δήμαρχο Δημήτρη Καρύδη

Στα σκαριά ξενώνας φιλοξενίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ανατολική Σάμο μέσω του LEADER