19/07/2026
Σαμιακά

Αναστάτωση επικράτησε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

KYT SAMOS

Αναστάτωση επικράτησε για λίγο, το πρωί του Σαββάτου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου .

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της πόλης της Σάμου ξύπνησαν ανάστατοι στο άκουσμα των προειδοποιητικών βολών στον αέρα από αστυνομικούς, καθώς περίπου 100 μετανάστες επιχείρησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ,και για τις εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά οι μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και το Cine Olympia όπου εκεί βρήκαν αντίσταση από τους αστυνομικούς και επέστρεψαν στο ΚΥΤ.

Στη συνέχεια οι μετανάστες παρέμειναν στην κάτω είσοδο του κέντρου, ενώ στο σημείο υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που τους επιτηρούσαν .

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύτηκε από την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου σε διαπιστευμένο, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, δημοσιογράφο του Samos24, η φωτογραφική κάλυψη του θέματος σε δημόσιο χώρο, με την δικαιολογία ότι είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση που ο δημοσιογράφος δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις της αστυνομίας θα οδηγούνταν στο Αστυνομικό τμήμα της Σάμου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Τέσσερις βάρκες σε τέσσερις μέρες: 129 άτομα αποβιβάστηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου

Δεν προσέγγισε τον Άγιο Κήρυκο το «Blue Star Patmos»

Σάρωσε στο Σικάγο ο Σαμιώτης Γιάννης Πατηνιώτης: Χρυσό και δύο χάλκινα στο Παγκόσμιο Tang Soo Do

Εμπορικός Σύλλογος Σάμου: Με τροποποιημένο ωράριο τα καταστήματα στη Λευκή Νύχτα

Το τελευταίο αντίο των φίλων της Άννας Μαρίας στο Καρλόβασι: «Πέτα ψηλά λαμπρό μας αστέρι»

Σε 24ωρη απεργία την Κυριακή καλεί τους εμποροϋπαλλήλους ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου