08/11/2025
Σαμιακά

Το νέο ΚΥΤ φέρνει αντιδράσεις στους Μυτιληνιούς

Λαϊκή συνέλευση θα συγκαλέσει τις προσεχείς ημέρες ο πρόεδρος των Μυτιληνιών, κ. Ελευθερόγλου, μετά τη δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, πως το νέο ΚΥΤ θα δημιουργηθεί στα σφαγεία Κνίτη.

Μιλώντας το πρωί στον «Αρμονία 103,2», ο κ. Ελευθερόγλου ανέφερε πως σήμερα στην περιοχή των σφαγείων υπάρχει κίνηση αστυνομικών δυνάμεων και είπε πως αυτοί που πήραν την απόφαση φέρουν και την ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει στο μέλλον. “Γνωρίζουν πως πρόκειται για στρατιωτική περιοχή, κοντά μας έχουμε τον ΧΥΤΑ και τώρα θα έχουμε ακόμα μια υγειονομική βόμβα. Δεν νομίζω πως αυτά θα φέρουν καλά αποτελέσματα και πιστεύω πως δεν θα δοθούν λύσεις με αυτόν τον τρόπο”.

Ο κ. Ελευθερόγλου εξέφρασε την ανησυχία του για τις αντιδράσεις των κατοίκων των Μυτιληνιών και για την πιθανότητα πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων. “Γνωρίζω, από συζητήσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα, πως πολλοί συμπολίτες μου δεν θα το δεχτούν με τίποτα και φοβάμαι μην γίνουν πράγματα που ούτε θέλω να διανοηθώ”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ελευθερόγλου.

 

Listen to “Πρόεδρος Μυτιληνιών για νέο Κ.Υ.Τ” on Spreaker.

Για περιφρόνηση της εκφρασμένης αντίθεσης των φορέων και των κατοίκων της Σάμου κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος ανατολικής Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Κώστας Τζίχας, με αφορμή τη δημιουργία του νέου Κ.Υ.Τ, λέγοντας πως ρίχνουν «νερό στο μύλο» της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού”.

Ο κ. Τζίχας αναφέρει:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής ανακοίνωσε την κατασκευή και λειτουργία νέου hot spot 1200 θέσεων στη θέση Σφαγεία, μεταξύ πόλης Σάμου και Μυτιληνιών. Στην ουσία πρόκειται για μια φυλακή και όχι κέντρο φιλοξενίας όπως το παρουσιάζουν, επιχειρώντας να κάμψουν τις αντιστάσεις.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα εγκλωβίσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στο νησί, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους πρόσφυγες και στην κοινωνία της Σάμου.
Περιφρονούν ακόμη μια φορά την εκφρασμένη αντίθεση όλων των φορέων και του λαού της Σάμου. Ρίχνουν «νερό στο μύλο» της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού, του στρώνουν το έδαφος για να δηλητηριάσει το λαό και τη νεολαία.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ αυτόν του οργανωμένου, αποφασιστικού και επίμονου αγώνα μαζί με τους πρόσφυγες, για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια.
Για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, τη μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου στην ηπειρωτική Ελλάδα, τη γρήγορη εξέταση των αιτήσεων και τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τις χώρες που επιλέγουν.
Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spot στα νησιά. Όχι στο νέο κολαστήριο”.

Πηγή: Σαμιακόν Βήμα

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο με σύγχρονους αγώνες»

admin

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin

Διαμαρτυρία γονέων στον Καραβόσταμο για τη μη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου

admin

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin