14/08/2026
Περιφερειακά

Απαγόρευση καύσης σε ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου – Αυστηρή προειδοποίηση από την Πυροσβεστική

apagoreysi kaysis

Η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου απευθύνει ισχυρή προειδοποίηση προς τους πολίτες, ενόψει της ολοκλήρωσης της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου. Όπως τονίζεται, η φετινή περίοδος χαρακτηρίζεται από αυξημένο αριθμό περιστατικών και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά μέχρι την τελευταία ημέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αντιπυρική περίοδος στη χώρα διαρκεί από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου και στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος. Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν υπαίθριες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές, ενώ προτρέπονται να ενημερώνονται για τον ημερήσιο χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς μέσω της ιστοσελίδας της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται η υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Η μη συμμόρφωση επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα από 500 έως 50.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση εμπλοκής σε πυρκαγιά, τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 58.694 ευρώ, πέρα από τις ποινικές κυρώσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποιεί εκτεταμένες περιπολίες για την πρόληψη και τον έλεγχο παραβάσεων, ενώ καλεί τους πολίτες να αναφέρουν άμεσα στο 199 ή στο 112 κάθε ύποπτο περιστατικό καπνού ή φωτιάς.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος