16/07/2026
ΙκαριακάΣαμιακά

Τοποθετήθηκαν απινιδωτές στα λιμάνια Ικαρίας και Φούρνων

apinidotes ikaria fournoi

Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (AED) τοποθέτησε το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας σε κομβικά σημεία των λιμένων Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Φούρνων Κορσεών.

Οι απινιδωτές βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία με ευδιάκριτη σήμανση, ώστε οι πολίτες και οι επισκέπτες να τους εντοπίζουν και να τους βοηθούν άμεσα σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής, μέχρι να φτάσουν οι υπηρεσίες υγείας.

Το Λιμενικό Ταμείο χαρακτηρίζει την εγκατάσταση και τη σήμανση των μηχανημάτων σημαντική παρέμβαση πρόληψης και ετοιμότητας, που ενισχύει την ασφάλεια στα λιμάνια και αυξάνει τις πιθανότητες άμεσης αντιμετώπισης κρίσεων περιστατικών.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας κ. Ο Ιωάννης Σηφάκης καλεί τους χρήστες των λιμανιών να ενημερωθούν για τις θέσεις των απινιδωτών και να βοηθήσουν στη διατήρηση και προστασία του εξοπλισμού, που τοποθετήθηκε αποκλειστικά για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

«Ελεύθερα διαμορφώνονται οι ναύλοι για τη Σάμο»: Ο Κικίλιας απαντά στη Βουλή για το ακριβό κόστος μεταφοράς

Αλλαγή σκυτάλης στο ΚΥ Καρλοβασίου: Η Ανθή Κυριακού διαδέχεται την Ευτυχία Δήμου που πάει στο ΚΥ Σάμου

Νέος χειρουργικός προβολέας LED στο Νοσοκομείο Σάμου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου: Στην προεδρία ο Ευστράτιος Καπώλης

Από το εμβληματικό Μουσείο Οίνου Σάμου ξεκινούν οι Γιορτές Κρασιού

 «Τριγωνάκι» ένα τσίπουρο με «ψυχή μοσχάτου» από το Συνεταιρισμό Σάμου – Η απολαυστική γεωμετρία της σαμιακής παράδοσης