19/11/2025
Σαμιακά

Δημοτικό σχολείο Βαθέος Σάμου: Αποχή επ’ αόριστον απο τα μαθήματα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη λειτουργία δομής υποδοχής προσφύγων στο δημοτικό Σχολείο Βαθέος.

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποχή απο τα μαθήματα, προχωρούν οι γονείς του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου, με στόχο να ακουστεί η φωνή τους .

Η απόφαση να απέχουν τα παιδιά τους επ αόριστον απο τα μαθήματα τους, ελήφθη κατά την χθεσινή γενική συνέλευσή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου και με την συμμετοχή και άλλων συλλόγων .

Ο Σύλλογος εμμένει στις θέσεις του και μεταξύ άλλων αναφέρει: “Υπερασπιζόμαστε  το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών ανεξαιρέτως χρώματος, φυλής, καταγωγής και θρησκείας αλλά όχι σε βάρος των δικαιωμάτων των ήδη φοιτούντων μαθητών και στην άμεση απειλή της δημόσιας υγείας του νησιού μας.

Θέλουμε να συνδράμουμε στην ενσωμάτωση αυτών των παιδιών στην ελληνική εκπαίδευση, και διεκδικούμε κατάλληλες υποδομές και συνθήκες για τα προσφυγόπουλα και για τους ήδη φοιτούντες μαθητές χωρίς όμως να κλείσουμε τα μάτια μας στις συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών και την προχειρότητα με την οποία τα 3 Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής αντιμετωπίζουν το ζήτημα της εκπαίδευσης και του καθημερινού αγώνα διαβίωσης τους”.

Την προηγούμενη εβδομάδα απο τα 154 παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στο σχολείο περιπου 20 παιδιά παρακολούθησαν κανονικά τα μαθήματα τους .

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη 5 Μαρτίου, ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο, 11 από τα 14 εγγεγραμμένα προσφυγόπουλα από το  Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ)  στην απογευματινή τάξη ΔΥΕΠ.

Ακούστε τι δήλωσε η πρόεδρος του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου κ. Θωμασουλη Σταματία, στη δημοσιογράφο Σταματία Ράπτη στο Ράδιο Αρμονία.

Related posts

Σύλλογος Εστίασης Σάμου: «Αδιαφορία του Δήμου για την αναζωογόνηση της αγοράς»

Θέσεις εργασίας προσφέρει το 4* ξενοδοχείο Fito Aqua Bleu Resort στο Πυθαγόρειο της Σάμου

ΝΟΤΑΜ για «Αλατσονήσι»: Βολές 25–27 Νοεμβρίου και απαγόρευση διέλευσης

Σαμιώτες Μαραθωνοδρόμοι έτρεξαν για την Ειρήνη

ΕΣΠΕΕ Σάμου: Παρέμβαση σε Στεφανάδη για το πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ

17 Νοε 1943 : Ο βομβαρδισμός της Σάμου

Ελεγχόμενη καύση που ξέφυγε στη Χώρα με δύο εγκαυματίες

Ξεκινά ξανά το φυσικοθεραπευτήριο του Νοσοκομείου Σάμου μετά από έξι χρόνια

Η Σάμος Τίμησε τα 113 Χρόνια από την Ένωση με την Ελλάδα