06/12/2025
Σαμιακά

Αποζημιώσεις τώρα ζητά ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος για τις καταστροφές από το χαλάζι

Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες της Δυτικής Σάμου που επλήγησαν από το χαλάζι ζητά με ανακοίνωσή του ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της 11ης Νοεμβρίου. Όπως επισημαίνει, οι ζημιές σε καλλιέργειες είναι εκτεταμένες και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες προκαλεί θλίψη και απόγνωση.

Ο Σύλλογος καλεί σε οργανωμένο αγώνα για τη λήψη άμεσων μέτρων από την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές, ζητώντας: άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, προκαταβολές και πλήρη αποζημίωση στο 100%, με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ζητά επίσης την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιχαλαζικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και την αναστολή πληρωμών των πληγέντων αγροτών προς τράπεζες, ΔΕΚΟ και εφορία έως την πλήρη εξόφληση των αποζημιώσεων.

«Η μόνη λύση είναι η οργανωμένη φωνή του αγρότη και όσων έχουν αγροτική δραστηριότητα», αναφέρει ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος, καλώντας τους παραγωγούς να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στις εκλογές του συλλόγου που βρίσκονται σε εξέλιξη.