22/08/2025
Σαμιακά

Biosamos: Ανακάλυψε τα αγνά βιολογικά προϊόντα της Σάμου

Περιγραφή εικόνας

Κοντά στο Καρλόβασι της Σάμου, χαμένο σε μια οργιώδη βλάστηση, μακριά από τον πολιτισμό, ανακαλύψαμε το Biosamos. Η Ειρήνη Τζόγια, 21 χρόνια παρασκευάστρια στον Κορρέ, αποφάσισε το 2001 να γυρίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα της και να ασχοληθεί με αυτό που αγαπάει πολύ: τη γη.

«Είμαι παραγωγός και θέλω να παραμείνω έτσι, με την τσάπα» μας είπε. Με μεγάλη προσπάθεια, μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Λεκιώτη, έστησαν ένα πρότυπο αγρόκτημα όπου καλλιεργούν, συλλέγουν, αποξηραίνουν, αποστάζουν και συσκευάζουν αγνά πιστοποιημένα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Βοηθοί τους σε αυτή την περιπέτεια τα παιδιά τους, η Νεφέλη και ο Ορφέας.

Τα αγνά προϊόντα τους, αιθέρια έλαια, κεραλοιφές που έχουν σαν βάση τα βιολογικά λάδια που παράγουν και κερί της μέλισσας, βότανα, σιρόπια, αλάτια, έλαια βάσης, ξίδια με μυρωδικά, λάδι, μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη και χωρίς συντηρητικά, πάστα ελιάς, αμπελόφυλλα, σάλτσες, φρέσκα φρούτα από το κτήμα και άλλα πολλά για περιποίηση και ομορφιά, αλλά και βρώσιμα, διατίθενται στο κατάστημά τους στο Καρλόβασι.

Πηγή:athensvoice.gr

Related posts

Νοσοκομείο Σάμου: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο της Φ. Παπαστάθη

admin

Αυτοκτόνησε ασθενής στο νοσοκομείο Σάμου

admin

Ιστορική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ποτάμι

admin

Τιμητική εκδήλωση για τα 30 χρόνια προσφοράς του Μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου

admin

“Αρχιπέλαγος”: Άμεσος Κίνδυνος Θανατηφόρων Ατυχημάτων στους κεντρικούς δρόμους Αγίου Κωνσταντίνου και Κάμπου Βουρλιωτών

admin

Άμεση κινητοποίηση του λιμενικού για σκάφος με εισροή υδάτων στη Σάμο

admin

Σάμος: Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου από θύμα του γυμνασιάρχη

admin

Επιστολή για τον βιολογικό της πόλης: “Ένας ντόπιος μου είπε: έτσι μυρίζει εδώ, θα το συνηθίσεις”

admin

Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι – Κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη

admin