15/06/2026
Πολιτικά

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

Με ορίζοντα την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025, όταν θα διεξαχθούν πανελλαδικά οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και των συνέδρων για το προσεχές Συνέδριο του κόμματος, η ΝΔ Σάμου βρίσκεται ήδη σε σιωπηλή προεκλογική κινητοποίηση.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σάμου, Ευάγγελος Καπλαντζής, ανακοίνωσε τη λήξη της μακρόχρονης πορείας του στα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας στο Ραδιόφωνο Αρμονία, ο κ. Καπλαντζής ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές: «Όχι, δεν θα είμαι υποψήφιος. Έχει κλείσει αυτός ο κύκλος για μένα. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να περάσει η σκυτάλη σε νεότερους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες».

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει σε περίπου δέκα ημέρες, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται από την αρμόδια εκλογική επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ισχυρά ονόματα φέρονται να προηγούνται στη διεκδίκηση της προεδρίας: ο Δημήτρης Πετρούσκας, έμπειρος δικηγόρος, και ο Δημήτρης Ζαφείρης, διευθυντής του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Σάμου (ΑΣΠ), με πλούσιο βιογραφικό στον ενεργειακό τομέα.

Και οι δύο υποψήφιοι διακρίνονται για το υψηλό μορφωτικό τους επίπεδο, την οργανωτική τους συγκρότηση και το άψογο ήθος τους – χαρακτηριστικά που τους καθιστούν ισχυρούς διεκδικητές για μια θέση κλειδί στην κομματική οργάνωση του νησιού.

Οι επόμενες δέκα ημέρες, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, αναμένεται να είναι καθοριστικές για τη διαμόρφωση του εκλογικού τοπίου στη Σάμο.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Το ΚΚΕ Σάμου επικρίνει τις αντιδράσεις για τη μεταφορά μεταναστών

Αλλαγές στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου: Φεύγει ο Κουτουλάκης, έρχεται ο Μάγγος

Επιβεβαιώνεται η μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη στη Σάμο: Οι διαβεβαιώσεις Πλεύρη στον Στεφανάδη

Παράταση για τις ιαματικές πηγές ζητούν ο Δήμος Δυτικής Σάμου και ο Δήμος Ικαρίας

1,25 εκατ. ευρώ στους δήμους Σάμου και Ικαρίας – Τι αποφάσισε η ΚΕΚΑ

Νίκος Στεφανής: «Δεν ανήκω πλέον στη ΝΔ, με πλήγωσαν και πλήγωσαν το νησί μου»