25/09/2026
Σαμιακά

Μηνυτήρια αναφορά για την κοπή δέντρων στο Ποτάμι από το Δήμο Δυτικής Σάμου

FB_IMG_1737451508333

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Δήμος Δυτικής Σάμου για την εκτεταμένη κοπή δέντρων στην περιοχή Ποτάμι Καρλοβάσου , καταδικάζοντας την περιβαλλοντική καταστροφή και ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.

Ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος, κ. Λουκάς Δημόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο “Αρμονία”, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η καταστροφή είναι «πολύ μεγάλη» και «δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, καταστροφές που περιλαμβάνουν πάνω από 10-15 πανύψηλα δέντρα .

«Όποιος έχει οποιαδήποτε στοιχεία να τα καταθέσει στην Εισαγγελέα. Εμείς υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά διότι η καταστροφή είναι τεράστια και αδικαιολόγητη», δήλωσε ο κ. Δημόπουλος, καλώντας διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στις κοπές.

Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι ο Αντιδήμαρχος, κ. Νικολού, έχει ήδη καταθέσει αναφορά στην Αστυνομία, ενώ ο ίδιος, όπως δήλωσε, επισκέφθηκε την κα Αντιεισαγγελέα Σάμου προκειμένου να την ενημερώσει σχετικά με το ζήτημα.

Επιπλέον, στην περιοχή βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα μέλη του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την περιβαλλοντική ζημιά, απαιτώντας να σταματήσει το συνεργείο τις εργασίες οι οποίες εκτελούνται για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τους πολίτες να καταγγέλλουν παράνομες ενέσεις botox

Σάμος: Στις τουρκικές ακτές εντοπίστηκε νεκρός ο 50χρονος που αγνοούνταν

Δύο νέα μηχανήματα στο Νοσοκομείο Σάμου: τι εξυπηρετούν σε νεογνά και επείγοντα

Κλιμάκιο του ΥΠΕΝ στη Σάμο για τους αγριόχοιρους

Ειδικό εποχικό βοήθημα οικοδόμων: Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου, ποσό 1.064,12 ευρώ

Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 50χρονο Τούρκο που έπεσε από σκάφος αναψυχής