22/06/2026
Περιφερειακά

Σε τέσσερα περίπτερα η φετινή αποστολή της Π.Β.Α. στη Θεσσαλονίκη

thesaloniki ekthesi

Η παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη φετινή “FOOD & DRINKS by DETROP 2025” ολοκληρώθηκε με ισχυρό αποτύπωμα. Τα νησιά ανέδειξαν τις παραγωγικές τους δυνάμεις σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών της χώρας, με δεκάδες επαγγελματίες να περνούν από τα περίπτερα και να γνωρίζουν από κοντά προϊόντα και επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου. Η εικόνα ικανοποίησε την Περιφερειακή Αρχή, καθώς καταγράφηκε έντονο εμπορικό ενδιαφέρον και νέες προοπτικές συνεργασιών.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO” από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου, με την Περιφέρεια να συμμετέχει φέτος με τέσσερα αυτόνομα περίπτερα συνολικού εμβαδού 80 τ.μ. Εκεί φιλοξενήθηκαν προϊόντα από 29 επιχειρήσεις των νησιών, οι οποίες είχαν δικό τους χώρο και φυσική παρουσία εκπροσώπων. Οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε γευστικές δοκιμές, εμπορικές επαφές και, για πρώτη φορά στην ιστορία της DETROP, είχαν τη δυνατότητα λιανικών πωλήσεων στο κοινό.

Η “33η DETROP” παρουσιάστηκε φέτος αναβαθμισμένη, με νέα ονομασία και ταυτόχρονη διεξαγωγή μαζί με την διεθνή τουριστική έκθεση “PHILOXENIA”, στοιχείο που αύξησε τη ροή επαγγελματιών τουρισμού. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο από χιλιάδες καταναλωτές της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και από hosted buyers του εξωτερικού.

Η Περιφέρεια συμμετείχε οργανωμένα, με ξεχωριστά περίπτερα για τους κλάδους των ποτών, των ελαιοκομικών προϊόντων, των τυροκομικών και των γενικών τροφίμων. Στα stands πέρασαν, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονόρα Γεώργα και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημήτρης Μπουλώτης. Τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Προώθησης Προϊόντων Σάμου – Ικαρίας Άννη Ανδρεάδου.

Σε τέσσερα περίπτερα η φετινή αποστολή της Π.Β.Α. στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της αποστολής είχε και ο μεγάλος χορηγός, ο όμιλος “ATTICA GROUP”, με τις εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, που διατηρούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τη Βόρεια Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Με δήλωσή τους μετά το κλείσιμο της έκθεσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Προώθησης Προϊόντων Δημήτρης Καλλίας, Νίκος Νύκτας και Άννη Ανδρεάδου εξέφρασαν τη ικανοποίησή τους, σημειώνοντας ότι η παρουσία των νησιών οργανώθηκε σε νέο μοντέλο κατά κλάδο, κάτι που διευκόλυνε τις επαφές και ενίσχυσε την αποτελεσματικότητα της συμμετοχής. Υπογράμμισαν ότι οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου είχαν ουσιαστικές συναντήσεις με Έλληνες και ξένους επαγγελματίες, ανοίγοντας δρόμους για νέες αγορές, ενώ όλα τα προϊόντα απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια.

Οι ίδιοι τόνισαν ότι η προσπάθεια εξωστρέφειας της Περιφέρειας θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό το προσεχές διάστημα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών και την προβολή των τοπικών προϊόντων σε νέους προορισμούς.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πράσινο φως για την ανάδειξη της Αλυκής Σάμου με παρατηρητήρια ορνιθοπανίδας

Παρουσία Μουτζούρη στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση

«Η συναίνεση για τη δομή δεν ήταν λευκή επιταγή»: Επιστολή Μαυρατζώτη στον Υπουργό Μετανάστευσης για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο από την Κρήτη

Ο Μουτζούρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ στη Λήμνο

Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου: Έξι θέματα έθεσε η «Νέα Δυναμική»

Καλτάκης σε Χρυσοχοΐδη: Ζητάμε ειδική ρύθμιση για αύξηση των ορίων ήχου στα μαγαζιά τους καλοκαιρινούς μήνες