07/09/2025
Σαμιακά

Δήμητρα Θάνου: «Οι 57 ζωές δεν είναι αριθμοί» – Ηχηρό μήνυμα από το Καρλόβασι για τα Τέμπη

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Καρλοβάσου διαμαρτυρία με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, με συνθήματα για δικαιοσύνη και αλήθεια.

Η στιγμή που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους ήταν όταν μίλησε η κα Δήμητρα Θάνου, μητέρα της Ανυσίας από τη Σάμο, που επέζησε από τη μοιραία σύγκρουση.

«Σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ με πολύ βαριά καρδιά, αλλά και αποφασισμένοι να φωνάξουμε ότι το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», τόνισε στην αρχή. «Ζητάμε δικαιοσύνη για αυτό το έγκλημα που ήταν αποτέλεσμα ευθυνών προσώπων που βρίσκονται σε θέσεις που δεν αγγίζονται και δεν τιμωρούνται στη χώρα μας».

Η κα Θάνου μίλησε για μια «χώρα που κυβερνάται από εγκληματική οργάνωση», κατηγορώντας τις αρχές ότι «επιδόθηκαν από την πρώτη στιγμή σε ενέργειες με στόχο τη συγκάλυψη». «Δεν έπρεπε να γίνει γνωστό ποιος ήταν ο αποδέκτης του παράνομου φορτίου, που κατέκαψε περίπου 25 άτομα, τα οποία επέζησαν της σύγκρουσης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα θύματα, υπογράμμισε: «Οι 57 ζωές που χάθηκαν και όλοι όσοι τραυματίστηκαν σωματικά και ψυχικά δεν είναι αριθμοί. Είναι τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, οι φίλοι μας, άνθρωποι γεμάτοι όνειρα. Σε αυτούς χρωστάμε τη φωνή μας και βρισκόμαστε εδώ για να ζητήσουμε αλήθεια και όχι συγκάλυψη, δικαιοσύνη και όχι ατιμωρησία».

Κλείνοντας, έστειλε μήνυμα συνέχειας του αγώνα: «Η μνήμη των θυμάτων δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε, να σωπάσουμε. Η ευθύνη απέναντι στο μέλλον μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε. Σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας και απαιτούμε δικαιοσύνη για τα Τέμπη, δικαιοσύνη για κάθε χαμένη ζωή, δικαιοσύνη για όλους μας».

Related posts

Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε Βαθύ και Καρλόβασι

admin

Συμβάσεις για δύο ειδικευόμενους ιατρούς στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Με 2.029 διαμένοντες στη ΚΕΔ , η Σάμος «κρατά τη μερίδα του λέοντος» στο μεταναστευτικό

admin

Σάμος: Τραυματισμός νεαρής τουρίστριας στους καταρράκτες Ποταμιού

admin

Το STEP ταξιδεύει σε Σάμο και Ικαρία

admin

Διαθέσιμες θέσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο μέσω κατατακτηρίων στο Μουσικό Σχολείο Σάμου

admin

Καταγγελία για προκλητική απόλυση στο ΚΥΤ Σάμου από τη G4S

admin

Καλλιόπη Πετρούσκα (Πέγκυ): Ειδικός Παιδίατρος

admin

Η 79 ΑΔΤΕ διοργανώνει εκδήλωση για την προστασία των οικογενειών στο διαδίκτυο

admin