17/07/2026
Δήμος

Στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου η παραχώρηση του Μουσείου Ναυπηγικών Τεχνών στο Υπουργείο Πολιτισμού

481084645_635219775860826_6114889691373266858_n

Συνεδριάζει δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, στις 19:00, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων στο κτήριο της Σαμιακής Αγοράς (Θ. Σοφούλη, 2ος όροφος, είσοδος από Πινδάρου). Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει 8 θέματα, με πρώτο την παραχώρηση του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο Υπουργείο Πολιτισμού, με εισηγητή τον δήμαρχο.

Το σώμα θα ορίσει επίσης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος «Ίδρυμα Νταέλ» και θα εκλέξει πρόεδρο, ενώ θα αποφασίσει για το άνοιγμα και την κατάργηση τραπεζικών λογαριασμών εκτός Τράπεζας της Ελλάδος και τον ορισμό υπόλογων διαχειριστών.

Στη συνεδρίαση έρχεται ακόμη το σχέδιο καταστατικού για την ίδρυση της ΑΜΚΕ «Δίκτυο Πόλεων Διαδρομής Απόστολου Παύλου», με εισηγήτρια την αντιδήμαρχο κα Μαρία Κονδύλη Πανουράκη, καθώς και οι επιχορηγήσεις πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, που εισηγούνται η κα Κονδύλη Πανουράκη και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Βογιατζής.

Η ημερήσια διάταξη κλείνει με την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2026, καθώς και με τη λήψη απόφασης για την προτεραιοποίηση των έργων αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές από φυσικές καταστροφές.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του διοικητή του 649 ΤΕ στον δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου ανοίγει τις πόρτες του: Ωράριο, τιμές και εγγραφές

4 προσλήψεις συνοδών απορριμματοφόρου στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ανατολική Σάμος: Αυτή είναι η σύνθεση του Προεδρείου και της Δημοτικής Επιτροπής

Νέο σφαγείο στη Σάμο: Ομόφωνη απόφαση για τους Μυτιληνιούς

178 σεισμόπληκτα κτίρια απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις στον Δήμο Ανατολικής Σάμου