26.7 C
Σάμος
06/07/2025
Περιφερειακά

Eπεκτείνεται η Δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Banner Samos24

Η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενημερώνει ότι επεκτείνεται η Δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου πέραν της Π.Ε. Λέσβου και στις Π.Ε. Σάμου και  Χίου συμπεριλαμβανομένων των Οινουσσών και Ψαρών μετά από σχετική έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 31.1.2022 που λήφθηκε κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Νικολάου Νύκτα, ορίζονται οι Προϋποθέσεις ένταξης των οικονομικά αδυνάτων στο Πρόγραμμα, με  εισοδηματικά κριτήρια ως εξής: μονοπρόσωπα νοικοκυριά έως 5.000 ευρώ και  Οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται το ποσό των 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος. Παράλληλα  πρόκειται να συνεχιστεί η Δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Π.Ε. Λέσβου με την εξασφάλιση των σχετικών Πιστώσεων.

Για το θέμα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης τόνισε: «Η συνέχιση της Δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε όλες τις Ενότητες της Περιφέρειας  αποτελεί στόχο προτεραιότητας, για την Περιφερειακή Αρχή  ως  κοινωνική προσφορά παροχής ειδών πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχειας και αποκλεισμού. Εύχομαι σε όλους σύντομα, σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια να είναι σε θέση να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις. Ως τότε ως Περιφερειακή Αρχή θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να  σταθούμε δίπλα τους με σκοπό την ανακούφισή από τα προβλήματά τους».

Related posts

«Θα ξεσηκωθούμε πάλι»: Προειδοποίηση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό στα νησιά

admin

Στο πλευρό των επισκευαστών οχημάτων ο Κώστας Μουτζούρης

admin

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναστασία Αντωνέλη: «Λάβαμε υποσχέσεις… Μένει να δούμε την υλοποίηση» μετά τη συνάντηση με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

admin

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Υπερδέσμευση για μη τεχνολογικές επιχειρήσεις

admin

Περιφερειακή Επιτροπή: Οι θέσεις της «Νέας Δυναμικής»

admin

«GaioVaigaio» – Το Βόρειο Αιγαίο προβάλλει τη δική του διατροφική ταυτότητα

admin

Μουτζούρης-Κυρατζής: “Με σχέδιο και μεθοδικότητα στηρίζουμε τη Σάμο” – Νέα έργα και κονδύλια

admin