28.3 C
Σάμος
28/06/2025
Σαμιακά

E. Λέκκας: Κανένα θέμα ανησυχίας για τον σεισμό Β.Δ. της Ικαρίας – Θα υπάρξουν μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους (video)

Banner Samos24

αθησυχαστικός για τη σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, βορειοδυτικά της Ικαρίας, εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας.

«Είναι ένας σεισμός που έγινε στο δυτικό άκρο του ρήγματος που έδωσε τον σεισμό στην Ικαρία πέρυσι, σε μια περιοχή που δεν χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λέκκας, ο σεισμός που έγινε έντονα αντιληπτός σε Χίο και Σάμο έγινε σε μικρό εστιακό βάθος και δεν υπήρξε θέμα με την πρόκληση τσουνάμι.

«Έχουμε μια μέση εκδήλωση σεισμικότητας. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας. Πάντα είμαστε σε ετοιμότητα», μη αποκλείοντας την ύπαρξη «σεισμών μικρότερου μεγέθους».

Και όπως ανέφερε, «είναι ένα γεγονός που θα παρακολουθείται».

Πηγή: www.ertnews.gr

Related posts

Οργή Αγροτών στη Σάμο: «Να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στους βιοπαλαιστές αγρότες με αφορμή το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

admin

Λιακόπουλος (ΔΙ.ΠΥ.Ν. Σάμου): «Η επιτήρηση και η πρόληψη είναι το όπλο μας»

admin

Η Αγροδιατροφή στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου: Από τη Γη στο Παγκόσμιο Τραπέζι

admin

Παράλληλο Μηχανογραφικό: Οι Ειδικότητες της ΣΑΕΚ Σάμου για το 2025-2026

admin

Ικαρία: Ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της

admin

Άμεση επέμβαση για νεαρό τραυματία στο Μικρό Σειτάνι

admin

ΕΠΑΛ Σάμου: Περήφανοι για τα παιδιά μας!

admin

ΕΠΑ.Λ. Καρλοβασίου: Συγχαρητήριο Μήνυμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

admin

Επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στη Σάμο

admin