21.1 C
Σάμος
05/10/2025
Σαμιακά

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για Σάμο

 

Σε ισχύ βρίσκεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για το νησί της Σάμου, προειδοποιώντας για την εκδήλωση ισχυρών φαινομένων με θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 8 έως 9 μποφόρ, σήμερα Παρασκευή, 16 Μαΐου 2025. Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των πολιτών και παραθέτοντας οδηγίες προστασίας.

Οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται τακτικά για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων από τα δελτία της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ήδη θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών επιπτώσεων.

Οδηγίες Αυτοπροστασίας για τους Πολίτες:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας. Ειδικότερα, σε περιοχές όπου αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή θυελλώδεις άνεμοι, οι πολίτες καλούνται:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον αέρα ή τη βροχή και να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να ελέγξουν ότι οι υδρορροές και τα λούκια των σπιτιών τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν τη διάσχιση χειμάρρων και ρεμάτων, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος των έντονων φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά την εκδήλωση των φαινομένων, λόγω κινδύνου από πτώσεις κεραυνών.
  • Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, αναρτημένες πινακίδες και σημεία όπου αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των τοπικών αρμόδιων φορέων, όπως η Τροχαία.

Για πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr).

Related posts

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στο Αγαθονήσι

admin

Σάμος: «Με έσωσε από πνιγμό» – Η δημόσια συγκινητική ευχαριστήρια δήλωση της Βάσως Πόθα στον Αξιωματικό του Π.Ν.

admin

Αλλαγές στα δρομολόγια: Το ΣΑΟΝΗΣΟΣ στη θέση του ΣΤΑΥΡΟΣ

admin

Αιφνιδιαστική παραίτηση Βακάλη από την ΕΠΣ Σάμου – “Στέρεψαν οι αντοχές”

admin

20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης: Σάμος 2-4 Οκτωβρίου 2025

admin

Σάμος: Ηχηρό «Όχι» στο εργασιακό νομοσχέδιο – Πορεία και συγκέντρωση στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στη Σάμο για τις καταστροφές από αγριογούρουνα

admin

Αλλαγή σκυτάλης στο Νοσοκομείο Σάμου – Νέος διοικητής ο Γιώργος Καμπούρης

admin

Εκτροπή οχήματος στην περιοχή Κέδρος – Τραυματίστηκε 69χρονος οδηγός

admin