26/10/2026
Δήμος

Ισχυρές καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο το επόμενο 48ωρο

alt:

Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για το σύστημα ADEL ανεβάζει τον βαθμό ετοιμότητας σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες επεκτείνονται σταδιακά από τα δυτικά προς το ανατολικό Αιγαίο. Το φαινόμενο παραμένει σε «κόκκινη προειδοποίηση», με τα περισσότερα στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι η κορύφωση θα ξεκινήσει από την Πέμπτη.

Για σήμερα Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, έντονα φαινόμενα καταγράφονται ήδη σε Ιόνιο και Ήπειρο. Από το απόγευμα η κακοκαιρία επηρεάζει Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ αργότερα το βράδυ μετατοπίζεται προς την ανατολική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το κύριο σώμα της κακοκαιρίας θα εκδηλωθεί την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική και κεντρική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο, καθώς και σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Την Παρασκευή η δραστηριότητα μετατοπίζεται σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο, με τα δυτικά τμήματα να συνεχίζουν να πλήττονται μέχρι τις πρωινές ώρες.

Εθνικό Πρόγραμμα Προλαμβάνω

Η ΕΜΥ ενημερώνει ότι το δελτίο θα ανανεωθεί μέσα σε 24 ώρες, ενώ συστήνεται συνεχής παρακολούθηση των επίσημων προειδοποιήσεων και του Meteoalarm.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Θέμιστοκλής Παπαθεοφάνους ζητά από τους δημότες να παραμείνουν σε εγρήγορση, καθώς το ανατολικό Αιγαίο περιλαμβάνεται στις περιοχές όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη ένταση.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για την οικονομική ενίσχυση γιατρών και νοσηλευτών

Δυτική Σάμος: Στην Αθήνα ο Δήμαρχος για καταφύγιο σκαφών, ιαματική πηγή και Άγιο Ισίδωρο

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα της συνεδρίασης στις 22 Οκτωβρίου

Σάμος: Χωρίς φοιτητική στέγη 42 δικαιούχοι στο Καρλόβασι

ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο: Ζητά από τον Δήμο κίνητρα για να μείνουν γιατροί και νοσηλευτές στο νησί

1,2 εκατ. ευρώ για αγορά ακινήτου στον Δήμο Δυτικής Σάμου