23/07/2026
Περιφερειακά

Διαμαρτυρία για την απομάκρυνση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Καρλοβάσου

306707438_393742639612099_6282877178504267287_n

Γεωπονικός Σύλλογος Νομού Σάμου και ο αγροτικός πληθυσμός της Δυτικής Σάμου εκφράζουν τη βαθιά δυσαρέσκεια τους για την απόφαση περί κλεισίματος ή μετακίνησης εκτός του Καρλοβάσου του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Καρλοβάσου και του Τμήματος Κτηνιατρικού Κέντρου Καρλοβάσου.

Η επιστολή διαμαρτυρίας, που απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει άμεσα την τοπική κοινωνία, ιδιαιτέρως τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου Δυτικής Σάμου, οι οποίοι εξαρτώνται από αυτές τις υπηρεσίες για την υποστήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Στη διαμαρτυρία τονίζεται ότι το τμήμα γεωτεχνικών στο Καρλόβασι λειτουργεί για περισσότερα από 70 χρόνια, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες που διασφαλίζουν την επισιτιστική ασφάλεια και υποστηρίζουν τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή. Οι γεωπόνοι έχουν καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη σημαντικών τομέων όπως οι θερμοκηπιακές μονάδες, οι αμπελώνες, η μελισσοκομία και ο αγροτουρισμός, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των αποδόσεων των καλλιεργειών.

Η απόφαση απομάκρυνσης των υπηρεσιών αυτών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία τους, αυξάνοντας παράλληλα την ταλαιπωρία των επαγγελματιών αγροτών και κτηνοτρόφων λόγω των γεωγραφικών και συγκοινωνιακών ιδιαιτεροτήτων της Σάμου. Η επιστολή καλεί τους αρμόδιους φορείς να αναθεωρήσουν την απόφαση, επισημαίνοντας τη ζωτική ανάγκη για εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Η επιστολή καταλήγει με έμφαση στη σημασία της διατήρησης της προσωπικής επαφής των αγροτών με τους τοπικούς γεωπόνους και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας, ζητώντας άμεση ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς. “Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια υποβάθμιση“, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Διαμαρτυρία για την απομάκρυνση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Καρλοβάσου

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος

Στη Χίο συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

Δεύτερος ψεκασμός κατά του δάκου της ελιάς σε δέκα κοινότητες της Σάμου

Συνάντηση του Γιάννη Καλτάκη με τον Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα

Παντρεύτηκε ο γιος του Κώστα Μουτζούρη, ο λαμπερός γάμος στη Βουλιαγμένη