21/09/2026
Σαμιακά

Επαναλειτουργεί η Επιτροπή Προστασίας Εκκλησιαστικής Περιουσίας

Κεριά εκκλησίας

Επαναλειτουργεί η Επιτροπή Προστασίας Εκκλησιαστικής Περιουσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας, με απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου. Αντικείμενο της Επιτροπής είναι η διαχείριση και διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, θέματα Κτηματολογίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Επιτροπή συγκροτείται από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Φλεβάρη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, τον Κωνσταντίνο Αργυρό του Φωτίου, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό ΕΜΠ και Δικαστικό Πραγματογνώμονα, καθώς και τον Σπυρίδωνα Κουτελιά του Δημητρίου, δασολόγο – περιβαλλοντολόγο με μεταπτυχιακές σπουδές.

Στην Επιτροπή προβλέπεται επίσης η συμμετοχή εκπροσώπου από κάθε Ιερά Μονή της Μητροπόλεως, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα και συντονισμός για τα ζητήματα εκκλησιαστικής περιουσίας σε Σάμο και Ικαρία.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πυργάκι Ψιλής Άμμου: Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής γενοκτονίας

Νέα μεταφορά 80 μεταναστών στη Σάμο με το Express Jet της SeaJets

Οινοποιείο Καρλοβάσου: Τελευταία ημέρα παραλαβής σταφυλιών η Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

Φόρος τιμής στον Νικόλαο Κακλαμάνη: Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν Σάμου θα φέρει το όνομά του

Τουρκική κινητικότητα απέναντι από τη Σάμο: Ο σχεδιασμός της 51ης Ταξιαρχίας και οι αιτιάσεις για το Αιγαίο

Στη Σάμο 199 αλλοδαποί από την Κρήτη, στη δομή Ζερβού